Kickbokshandschoenen kopen? Dit is waar je op moet letten

Als het gaat om het kopen van een paar kickbokshandschoenen, zijn er nogal wat verschillende dingen die je moet begrijpen. De eerste daarvan is jezelf. Je moet weten waar je je op je reis bevindt en ook waarvoor je de handschoenen nou eigenlijk koopt.

Er zijn handschoenen met verschillende soorten gewichten, met verschillende dichtheden, en ook in verschillende vormen en maten. Het is belangrijk om een ​​idee te krijgen van wat al deze verschillende kenmerken te maken hebben met je keuze in handschoen en hoe ze kunnen bepalen of je een goede of slechte aankoop hebt gedaan.

Er komt dus nogal wat kijken bij het vinden van het juiste paar kickbokshandschoenen. Vandaag helpen we je precies de juiste handschoenen te kiezen!

Ken jezelf

Hoe je vecht is een belangrijke factor bij het type kickbokshandschoen dat je moet kopen. Er moet rekening worden gehouden met je stijl van stoten en zelfs met de smaak in ontwerpen. Een paar handschoenen waar je trots op bent, kan het verschil betekenen in een gevecht. Die kleine boost van trots kan bijna als je eigen persoonlijke cheerleader werken.

Ken je merk
Als je weet hoe je het verschil kunt zien tussen je favoriete merk en een neppe variant, kun je behoorlijk wat geld besparen. Met zoveel mensen die deze producten nu verkopen, is het vrij eenvoudig om per ongeluk een goedkoper paar handschoenen aan te schaffen. Als je opzettelijk goedkopere handschoenen koopt, ben je er bijna van verzekerd dat je ze vroeg of laat moet vervangen.

Type handschoenen

Er zijn verschillende soorten bokshandschoenen die in verschillende disciplines worden gebruikt, dus het is belangrijk dat je het juiste type handschoen gebruikt voor je doeleinden. Er zijn handschoenen die speciaal zijn ontworpen voor boksen in westerse stijl, Muay Thai, MMA en kickboksen, hoewel interdisciplinair gebruik gebruikelijk is. Maar als je weet hoe elke handschoen werkt, kun je de juiste keuze maken. Westerse bokshandschoenen zullen extra polsondersteuning bieden, waardoor ze een goede keuze zijn voor gebruik bij zwaar stoten. Muay Thai-handschoenen hebben een dikkere vulling over de knokkels om bescherming te bieden tegen trappen.

Muay Thai-handschoenen zijn ook een goede keuze voor kickbox handschoenen vanwege deze extra vulling. MMA-handschoenen zijn daarentegen heel anders dan traditionele of Muay Thai-bokshandschoenen, omdat ze zijn ontworpen om veel meer beweging te bieden. De vingers zijn zichtbaar voor het vastgrijpen en de vulling is aanzienlijk lichter. Als het gaat om multifunctionele training, zijn traditionele of Muay Thai-handschoenen de juiste keuze.

Grootte / gewicht

De belangrijkste eigenschap van elk paar handschoenen is de maat. Bokshandschoenen worden gemeten in gewicht, meestal variërend van 8-16 oz. Als je een paar handschoenen kiest, wil je eerst de omtrek van je hand meten, met name het vlezige deel over je handpalm onder je knokkels. Een handschoen is bedoeld om goed te passen om de beste bescherming en vorm te bieden. Nadat je heeft vastgesteld dat de handschoen in je hand past, kies je een gewicht op basis van uw lengte en gewicht en het doel van de handschoen. De lichtere handschoenen zijn het beste voor wedstrijdboksen, terwijl 12oz wordt aanbevolen als de standaard algemene trainingsmaat. Voor sparren wordt 14oz en hoger aanbevolen en bepaald op basis van je gewichtsklasse.

Materiaal

Handschoenen zijn gemaakt met verschillende materialen, maar niet alle zijn hetzelfde als het gaat om bokshandschoenen. Vinyl, synthetisch leer en 100% echt leer zijn de meest voorkomende materialen. Vinyl is de goedkoopste en misschien prima voor beginners. Maar verwacht niet dat ze lang meegaan. Synthetisch leer is een beetje meer intermediair. Het kost niet zoveel als leer, maar gaat langer mee dan het vinyl. Voor serieuze atleten is 100% leer de juiste keuze. Deze handschoenen zullen niet goedkoop zijn, maar ze gaan wel mee, dus ze zijn meer een investering dan de andere.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *