Hoeveel seks zou je moeten hebben? Dit onderzoek vertelt het je

Het is een vraag die je waarschijnlijk op verschillende momenten in je leven geplaagd heeft, vanaf je eerste onhandige ervaring onder een klein dekentje in een lege ruimte van je middelbare-school tot een vluggertje in de wasruimte met je vrouw terwijl je kinderen worden afgeleid door Moana: “Hoeveel seks zou ik eigenlijk moeten hebben?”

Het is een moeilijke vraag om te beantwoorden, vooral als je ouder wordt. Hoewel de meesten van ons natuurlijk graag onze levens willen doorbrengen in een eeuwigdurende staat van erotiek, is de waarheid dat de verantwoordelijkheden van werk en privé vaak in de weg zitten, en het wordt moeilijker en moeilijker om erachter te komen hoe je dit moet verbeteren. Tijd om naar een seksclub te gaan? Of valt het allemaal wel mee?

Seks onderzoek

Dat heeft sexperts er echter niet van weerhouden om deze vraag te beantwoorden. Onlangs heeft een gerecirculeerd onderzoek, geschreven door Playboy en andere verkooppunten, geprobeerd voor eens en altijd vast te stellen hoeveel seks je op verschillende leeftijden zou moeten hebben. De gemiddelde frequentie van geslachtsgemeenschap voor mensen in de leeftijd tussen 18 en 29 was 112 keer per jaar, of tweemaal per week, terwijl het 69 keer per jaar was voor mensen tussen de 40 en 49 jaar, en zo verder.

Dit is verre van de eerste keer dat onderzoekers hebben geprobeerd te peilen of er een ideaal is voor hoe vaak mensen een nummertje zouden moeten maken. Onderzoek toont aan dat seks na het huwelijk de neiging heeft om te stoppen – niet vanwege gebrek aan interesse, maar vanwege andere verantwoordelijkheden voor het leven, zoals kinderen die interfereren met seksuele activiteit.

Naast deze verantwoordelijkheden hebben andere onderzoeken aangegeven dat er een bepaald aantal keren seks per week moet zijn, waarbij één onderzoek aangeeft dat één keer per week voldoende is om geluk te bereiken (hoewel welk soort geluk – echtelijk? Persoonlijk? Van het type spirituele verlichting belichaamd door fitnessgoeroes op Instagram en mensen die geen schoenen dragen tijdens Marathons? – is onduidelijk.)

Gezond aantal seks

In onze cultuur is er een gevoel dat je een bepaalde hoeveelheid seks moet hebben om een ​​evenwichtstoestand in je relatie te behouden, en dat er een hulpbron is die je met wiskundige zekerheid kan vertellen wat dat exacte aantal is. Maar als we heel eerlijk zijn, varieert het behoorlijk met verschillende mensen.

Vooral voor gehuwden is er een enorm bereik: terwijl 34 procent van de gehuwde paren twee tot drie keer per week seks heeft, zoals de New York Times in 2009 meldde, heeft 15 procent van de gehuwde paren geen seks gehad in zes maanden tot een jaar. Er zijn veel redenen voor deze tussentijdse droogte in het huwelijk, waaronder werkgerelateerde stress, het hebben van kinderen en postpartum hormoonniveaus voor vrouwen die zijn bevallen. Maar wat de oorzaak van droge spreuken ook is, ze komen veel vaker voor dan je zou denken.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *