Hoe jezelf nog verder ontwikkelen op persoonlijk gebied?

In deze tijden heb je veel mensen met een negatief zelfbeeld, sommige willen hier iets aan veranderen en andere laten het erbij zoals het is. Terwijl het natuurlijk wel erg belangrijk is om jezelf steeds verder te ontwikkelen zodat je gelukkiger wordt met jezelf. Lees daarom in dit blogje verder over jezelf ontwikkelen. 

Waarom jezelf ontwikkelen?

Vaak heeft iedereen weer zijn eigen persoonlijke redenen om aan zichzelf te gaan werken. Dit kan vaak komen door situaties in het echte leven waar diegene als persoon ontevreden mee is over zichzelf. Dan wilt diegene dit graag veranderen en dan moet je dus gaan kijken hoe je jezelf kunt ontwikkelen op dat gebied. En jezelf ontwikkelen in bepaalde onderdelen is natuurlijk alleen maar goed want het maakt je alleen maar een beter persoon. Dus daarom is het erg goed om te achterhalen wat je mindere kanten zijn en waar je jezelf dus nog in kunt verbeteren. Dit kun je zelf onderzoeken maar vaak is hulp hierbij erg handig. Het beste is dan om personen uit je nabije omgeving te vragen wat zij aan jou merken want zij zien jou immers aan de buitenkant. Zij kunnen jou goed omschrijven op het gebied van je gedrag en dan kun jij als persoon een beeld krijgen van hoe mensen over je denken. Erg handig dus en dat maakt het een stuk makkelijker dan het allemaal zelf te onderzoeken. Want het is toch erg lastig om dat zelf te doen omdat jij jezelf alleen vanuit jouw eigen perspectief meemaakt. 

Hoe kun je jezelf ontwikkelen?

Op wat voor manieren kun je jezelf dan ontwikkelen is dan natuurlijk jouw vraag. Natuurlijk kun je dit zelf doen door met jezelf af te spreken wat voor dingen je gaat veranderen in het dagelijkse leven. Maar er zijn ook veel hulpmiddelen die je erbij kunnen helpen. Denk dan aan BTR trainingen, dit zijn trainingen die je op allerlei verschillende aspecten kunnen helpen waar jij ontevreden over bent. Een training assertiviteit kan bijvoorbeeld een hele goede zijn als je van jezelf vindt dat je wat actiever in een groepsproces mag zijn en je vaak op de achtergrond verkeert. Dit soort trainingen leren je om uit je schulp te komen en dat is natuurlijk erg fijn. Dus al met al zijn er genoeg manieren om jezelf te ontwikkelen dus dan moet dat helemaal goed komen en je zult er uiteindelijk alleen maar een beter mens van worden!

Lees ook deze artikelen