Het barbecueseizoen staat weer voor de deur!

Je merkt het nu soms al: het mooie weer en de warme dagen laten niet lang meer op zich wachten. Het wordt dus duidelijk tijd om je voor te bereiden op een nieuw barbecueseizoen! Om te beginnen haal je de barbecue uit de schuur en controleer je deze. Je maakt met een harde borstel de (roestige?) roosters schoon, schept het laatste restje kolen eruit en zorgt dat de barbecue weer gebruiksklaar is. De kolen en de aanmaakblokjes stapel je alvast op in de schuur zodat je er, als het eenmaal zover is, gemakkelijk bij kunt.

Wat doe je op de barbecue?

Het is, natuurlijk, prima om vegetarisch te eten, maar op een barbecue hoort écht een goed stuk vlees. Maar hoe kom je daar aan? Je kunt een vleespakket bestellen bij dé online slager. Bestel een proefbox met 5 verschillende stukken vlees en maak er een feestje van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie zalmmoot te bestellen en er een visbarbecue van te maken.

Kies eens iets anders dan anders

We weten allemaal dat een hamburger, een worstje en saté altijd een succes zijn op de barbecue. Maar is het niet eens tijd om je verder te ontwikkelen? Om eens echt een statement te maken? Bestel bijvoorbeeld eens zo’n imposant stuk vlees als een Angus beef hammer. Daar maak je pas indruk mee. Oké, je voorbereidingstijd wordt meer dan verdubbeld, maar dan heb je ook wel wat. Of kies voor zebrabiefstuk. Ja, je leest het goed. Je kunt tegenwoordig ook een heerlijke malse zebrabiefstuk bakken en deze serveren aan je gasten.

Gebruik een speciale rub

Het vlees van de online slager is dusdanig vers en goed dat je er eigenlijk alleen maar een beetje peper en zout op hoeft te doen. Maar wil je echt hoge ogen gooien? Dan bestel je bij je vleespakket zo’n heerlijke rub. Een rub is een kruidenmix die je, al dan niet aangemaakt met olie, op het vlees wrijft. Je zorgt er dan voor dat het vlees nog lekkerder wordt en dat je die échte barbecueflavor krijgt waar je naar op zoek bent. Maar er is meer!

Gebruik speciale rooksnippers

Je kunt ervoor kiezen om de barbecue, net als altijd, te stoken met kolen. Maar wat nu als je er eens heerlijk geurende rooksnippers aan toevoegt? Dit zorgt er, samen met een rookplank, voor dat je zelf heerlijk gerookt vlees of gerookte vis kunt maken. Er zijn verschillende “smaken” rooksnippers verkrijgbaar. De één nog lekkerder dan de ander. Op de site vind je precies welke rooksnippers geschikt zijn voor welk stuk vlees, vis of gevogelte.

Lees ook deze artikelen