Goed seksleven? Dan heb je een groter risico op een vreemdgaande partner!

Wanneer in een relatie wordt vreemdgegaan, dan is de veronderstelling vaak dat de seks slecht is. De partner die het slechte nieuws onder ogen krijgt moet vervolgens na gaan denken wat hij of zij dan allemaal eigenlijk niet goed doet in de slaapkamer, om een volgend slippertje te voorkomen.

Bevindingen van een interessante nieuwe studie suggereren echter dat deze aannames fout zouden kunnen zijn. Blijkbaar gaat een man sneller vreemd als de seks in zijn eigen relatie juist helemaal goed zit. Erg opmerkelijk! Voor het onderzoek gingen researchers van de Universiteit van Florida in de VS na hoe pasgetrouwde mensen gereageerd op aandacht en avances derden. 233 pas getrouwde stellen werden geanalyseerd voor een periode van drie jaar.

“Mensen die verlangend naar anderen kijken, zullen eerder hun partners bedriegen. Hun relaties lopen ook meer kans om te falen”

Intieme details van hun huwelijk werden vastgelegd, waaronder echtelijke tevredenheid, toewijding op de lange termijn, ongeacht of ze ontrouw waren en uiteindelijk of ze nog aan het einde van de onderzoeksperiode nog steeds samen waren. De proefpersonen werden vervolgens foto’s getoond van aantrekkelijke mannen en vrouwen en foto’s van doorsnee uitziende mannen en vrouwen terwijl onderzoekers registreerden hoe lang ze naar hen staarden.

Het doel was om te om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een van de partijen ontrouw is in een relatie. Uit de bevindingen blijkt dat dat inderdaad te voorspellen is: Mensen die verlangend naar anderen kijken, zullen eerder hun partners bedriegen. Hun relaties lopen ook meer kans om te falen.

Aantrekkelijke echtgenoten

Ze ontdekten dat mannen met aantrekkelijkere vrouwen minder snel vreemd gingen dan vrouwen met aantrekkelijkere echtgenoten. Aantrekkelijke vrouwen bleken ook minder snel te vreemd te gaan dan minder aantrekkelijke vrouwen. Als we echter naar mannen kijken, verhoogde het aantrekkelijker zijn de kansen dat een man een slippertje maakt. Trouwe mensen vonden andere personen ook vaak minder aantrekkelijk. Het werd al snel duidelijk dat voor trouwe mensen het gras aan de andere kant niet per segroener is. Bij nader onderzoek bleek goede seks in een relatie zelfs een risicofactor te zijn als het ging om vreemdgaan.

In een poging om deze bevindingen, die zijn gepubliceerd in de Journal of Personality and Social Psychology, uit te leggen, gingen de onderzoekers ervan uit dat partners die van de seks in hun relaties houden, eerder geneigd zijn andere mensen op te zoeken om seks mee te hebben. Zeker in een tijd dat de sociale media vol zit met mogelijke verleidingen.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *