Gebruik jij je kelder nog niet?

Heb jij een kelder onder je huis en maak je daar nog geen gebruik van? Dat is zonde van de ruimte zeg! Je kunt zoveel doen met die extra ruimte: een mancave, een klushok of gewoon een plek om je kerst- of kampeerspullen op te bergen. Het is dan wel belangrijk dat je kelder goed droog is. In veel gevallen is er lekkage in kelder. Dit moet je echt laten verhelpen. Ook als je de kelder verder niet wilt gaan gebruiken. Vocht in de kelder kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat je de kelder niet kunt gebruiken, het kan er ook voor zorgen dat je in het hele huis last krijgt van schimmel en een muffe lucht. En dát wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

Waardoor ontstaat lekkage in een kelder?

Lekkage in een kelder kan door veel oorzaken ontstaan. Zo kan het zijn dat het grondwater maar blijft stijgen. Ook kan het zijn dat er een (grote) boom of struik in de buurt staat en dat de wortels het beton van jouw kelder aantasten. Een flinke vorstperiode, waarbij het écht flink heeft gevroren kan ook een oorzaak zijn. En dan kan het ook nog zijn dat je kelder gebouwd is met bakstenen en dat de voegen, na jaren, toch vocht doorlaten. Wat de oorzaak ook is, het is van groot belang om er iets aan te laten doen.

Kan ik deze klus zelf klaren?

Vocht in muur behandelen van je kelder is nu niet direct een klus die je zelf even kunt klaren. Daar zijn materialen en kennis voor nodig die lang niet iedereen zomaar in huis heeft. Je kunt daar wel je voorbereidingen voor treffen. Je kunt de kelder zelf leegmaken en zorgen dat er niets meer in staat voor de professionals aan het werk gaan. Een voordeel is dan dat je direct weer weet wat je er ooit had opgeslagen.

Er zijn wel kosten verbonden aan het inschakelen van een professional. Maar de kelder waterdicht maken kosten vallen reuze mee als je ziet wat het je oplevert om je kelder om te kunnen toveren tot een bruikbare ruimte. Daarbij wordt je huis niet alleen een stuk groter, maar ook nog eens veel meer waard. En dát is altijd weer goed nieuws!

Lees ook deze artikelen