Eindelijk weer op reis? Zo kies je de beste fietsendrager voor je auto

Wanneer we straks allemaal weer lekker op pad mogen is de kans groot dat half Nederland binnen no-time het land verlaat. Nu doen we dat als Hollanders natúúrlijk het liefst met onze fiets. Maar is jouw auto wel fiets-ready? Er zijn namelijk best wat verschillende soorten fietsendragers die je kunt kiezen voor je wagen. En wij gaan je helpen de juiste keuze te maken!

Enkele dingen die je beslist moet weten voordat je een fietsendrager kiest

  • Wat moet je meenemen? Neem je alleen fietsen mee, of ook ski’s, paddleboards of andere zaken ​​- en hoeveel? Vergeet niet om alle activiteiten die je het hele jaar door doet te overwegen en dienovereenkomstig te plannen. Je kunt geld besparen door een veelzijdiger systeem te kiezen, vooral als je na verloop van tijd nieuwe uitrusting toevoegt.
  • Welk systeem past bij je auto? Je moet een fietsendrager kopen die bij jouw specifieke voertuig past, of je nu een sedan, SUV of pick-up hebt. De belangrijkste fabrikanten van fietsendragers hebben handleidingen voor het monteren van voertuigen, zodat je kunt bepalen welke dragers voor jouw specifieke situatie geschikt zijn.
  • Waar is je auto al mee uitgerust? Wordt je voertuig al geleverd met dakdragers of een trekhaak voor een aanhangwagen (zo ja, welke maat?) Of moet je die ook laten installeren?

Soorten fietsendragers

Als je bovenstaande allemaal op een rijtje hebt, dan is het goed te gaan kijken naar de verschillende opties die voor jouw situatie van toepassing zijn. Hieronder hebben we de meeste op een rij gezet.

Trekhaken: Op de trekhaak gemonteerde fietsenrekken schuiven eenvoudig op de trekhaak. Een trekhaak fietsendrager kan meestal eenvoudig worden geïnstalleerd op een voertuig dat er oorspronkelijk niet mee was uitgerust, maar het is een extra uitgave om te overwegen.

Dakdragers: Dit zijn de meest veelzijdige omdat je accessoires kunt aanpassen om zowat elk type buitenspeelgoed te vervoeren, inclusief kajaks, surfplanken, snowboards, fietsen en bagageboxen. Dakdragers zijn stabiel, houden spullen uit de weg en blokkeren de toegang tot voertuigdeuren niet. Maar ze zijn duur en vereisen hefwerktuigen boven het hoofd, wat voor sommigen moeilijk kan zijn.

Bagagerekken: Deze rekken kunnen worden vastgemaakt aan de achterkant van je auto middels riemen en haken. Ze dragen een tot drie fietsen die op steunarmen rusten. Ze zijn gebruiksvriendelijk, zuinig en lichtgewicht. Aan de andere kant vervoeren ze alleen fietsen en beperken ze de toegang tot de kofferbak. Ook kunnen fietsen tijdens het transport tegen elkaar zwaaien of tegen elkaar stoten.

Op welk rek je ook besluit je fiets te monteren, je kunt er zeker van zijn dat je met een fietsendrager een heerlijke vakantie tegemoet gaat!

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *