Een mancave inrichten doe je zo

Als je een plek nodig hebt om je te ontspannen of je terug te trekken uit de drukte van het dagelijkse leven, dan is een mancave de oplossing voor jou. Het is een persoonlijke ruimte waar je de volledige controle over hebt. Je kan er je interesses en hobby’s uitoefenen zonder afgeleid of gestoord te worden. Maar je kan er ook net een ruimte van maken waar je vrienden en familie kan ontvangen. Alles hangt af van je inrichting, en natuurlijk, van je persoonlijke voorkeur.

Persoonlijke mancave om te ontspannen

Wil jij je eigen ruimte in huis waar je in alle stilte kan terugtrekken? Dan kan je één kamer volledig inrichten en al je materiaal voor je hobby’s in kwijt. Als je een sporter bent, dan kan je je materiaal (en eventuele trofeeën) hier in opbergen. Tip: stel ze apart op alsof het een tentoonstelling is, zo maak je een mini-museum in huis. Als je een gamer bent, dan kan je je installatie hier opstellen. Neem er wat kartonnen dozen bij, en verhuis al je materiaal van muizen tot keyboards, schermen en koptelefoons naar één toegewezen ruimte waar je dan kan spelen. Tijd doorbrengen in deze mancave moet trouwens allemaal niet alleen gebeuren. Deze ruimte kan ook een plek zijn waar je tijd doorbrengt met je kinderen en hen kan introduceren in je hobby’s en interesses.

Gedeelde ruimte om te socialiseren

Een mancave kan dus ook dienen als plek om te socializen met vrienden en familie. Je kan iemand uitnodigen om films te komen kijken, een potje te poolen of een drankje te drinken. Als socialisatie het doel is van je mancave, voorzie dan zeker een zitruimte voor je bezoekers. Ideaal is een bar, die je zo uitgebreid kan maken als je wilt. Voorzie een kast met sterke dranken, een frigo en een ijsmachine. Haal knappe en geschikte glazen in huis voor de juiste cocktails, of een at-home tap voor bieren. Ben je een echte cinema fanaat en van plan om vooral films te kijken? Voorzie dan een bank of comfortabele stoelen. Je eigen cinema kan je zo luxueus of simpel houden als je wilt. Je kan een scherm installeren, maar een budgetvriendelijke beamer werkt ook.

Werkruimte voor projecten

Denk aan een garage waar je aan fysieke projecten kan werken, of een toegewezen denkruimte voor abstracte projecten. Een toegewezen denkruimte kan een bureau bevatten die uitgerust is met computer, printer met inktpatronen, schriften, eventueel een tweede scherm, en andere bijbehorende accessoires voor jouw project. Bij een garage hoort dan weer het juiste werkmateriaal. Maar ook een muziekstudio en homegym zijn voorbeelden van een mancave die voor projecten dient.

Lees ook deze artikelen