Drie redenen om voor prepaid te kiezen

Je abonnement loopt bijna af en je twijfelt of je deze nog wel wilt verlengen. Inmiddels betaal je je scheel aan de telefoonkosten en je hebt toch het idee dat het goedkoper kan. Misschien overweeg je nu zelfs wel over te stappen op een prepaid simkaart. Dan ben je zeker niet alleen. Mede door de inflatie zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om te besparen. Kiezen voor prepaid kan ervoor zorgen dat je meer controle houdt over de kosten. Maar wat houdt dit precies in? En waarom zou je hiervoor kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en geven we drie goede redenen om vandaag nog voor een prepaid simkaart te kiezen. 

Wat is een prepaid simkaart? 

Bij een prepaid simkaart zit je niet vast aan een abonnement. Je betaalt van tevoren een bedrag en hier kan je mee bellen, sms’en en internetten totdat het tegoed weer op is. Toen de mobiele telefoons net in opkomst waren, werd er meestal van prepaid gebruik gemaakt. Inmiddels heeft het overgrote deel een abonnement, maar het is dus nog steeds mogelijk om prepaid te gebruiken. En dat levert tal van voordelen op. 

Flexibel

Een van de grootste voordelen van een prepaid simkaart is dat je hier erg flexibel mee bent. Je zit niet vast aan een lopend abonnement. Gebruik je je telefoon een maand nauwelijks? Dan betaal je niet de standaard vaste lasten, maar ben je gewoon veel minder kwijt en hoef je je tegoed niet op te waarderen. Bovendien kun je ook naar wens wisselen van telefoon. Kies je voor een abonnement met telefoon, dan wil je deze natuurlijk eerst afbetaald hebben voordat je een ander kunt kiezen. Nadeel is dat je bij een kapotte telefoon dus al snel aan dubbele kosten vastzit. Wil je nu echter een iphone 11 zwart op de kop tikken? Dan is er niets wat jou tegen kan houden. 

Geen extra kosten buiten je bundel 

Heb je wel eens een maand gehad dat je plotseling veel meer moest bellen en sms’en buiten je bundel? Dan weet je vast ook dat de tarieven dan meestal erg hoog liggen. Je bent veel meer kwijt dan je gewend bent. Zonde! Met een prepaidkaart heb je hier geen last van. Natuurlijk zal je sneller tegoed moeten kopen als je meer belt en sms’t dan normaal, maar je betaalt geen hoger tarief omdat je buiten je bundel zit. Zo bespaar je eenvoudig geld, zelfs in dure maanden. 

Voordeliger bij weinig gebruik 

Ben jij iemand die zijn of haar telefoon eigen nauwelijks gebruikt? Dan is het simpelweg zonde om voor een standaard mobiel abonnement te kiezen. Over het algemeen ben je dan veel meer geld kwijt dan de kosten die je zou hebben voor je werkelijke verbruik. In dat geval is een prepaidkaart het goedkoopste alternatief. 

Lees ook deze artikelen