Drie manieren hoe elke man eigen baas kan worden!

Bijna alle mannen dromen er wel eens van om eigen baas te worden. De meeste van hen denken dat je hier veel kapitaal of een groot netwerk voor nodig hebt. In werkelijkheid kun je op alle niveaus beginnen. Zelfs zonder startkapitaal of netwerk. In deze blog leer je hoe ook jij eigen baas kan worden.

Een Marktplaats side hustle

De eerste manier van hoe jij morgen eigen baas kan worden, mag in deze lijst echt niet ontbreken. Marktplaats is een platform met 8,2 miljoen unieke bezoekers per maand. Vrijwel al deze bezoekers zijn op zoek naar een product. Aan vraag is dus geen gebrek. Het enige wat jij als verkoper op Marktplaats hoeft te doen, is inspelen op die vraag en met een aanbod te komen.

Ten eerste kun je hiervoor je eigen garage eens grondig inspecteren. Vaak heb je meer waarde in huis dan je denkt. Het probleem hierbij is echter dat dit maar een tijdelijke bijverdienste is. Je wil het liefst een constante stroom van geld ontvangen. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je het beste kijken bij garage sales, kringloopwinkels en op Marktplaats zelf voor producten die je vervolgens met een kwalitatieve advertentie aanbiedt op Marktplaats.

Affiliate marketing

Een tweede geweldige manier om eigen baas te worden, is affiliate marketing. Je hebt hierbij geen eigen producten of diensten nodig. Het enige wat jij doet, is de klant met vraag naar een product met een speciale affiliate link naar de aanbieder van dat product brengen. Jij krijgt vervolgens een commissie op de opbrengst die de verkoper maakt.

Het is niet moeilijk om affiliate marketeer te worden. Je kan tegenwoordig binnen een handomdraai een WordPress website maken waarop je jouw affiliate links kan plaatsen. Vervolgens is het een kwestie van marketing. Je moet de juiste klanten naar jouw website krijgen. Dit doe je door het schrijven van relevante blogs en het runnen van prikkelende onlineadvertenties. Vervolgens is het een kwestie van de klant via jouw affiliate link naar de aanbieder sturen. Mocht de klant daarna binnen een aantal dagen een aankoop doen bij die verkoper, ontvang jij jouw affiliate commissie. Gezien het retourrecht van de klant duurt dit minimaal 14 dagen.

Eigendom verhuren

Een derde manier om eigen baas te worden, is het verhuren van eigendommen. Het is hierbij het makkelijkste om te beginnen met eigendommen die je al hebt. Je kan bijvoorbeeld je huis verhuren wanneer je op vakantie gaat of een kamer in je huis verhuren voor een student, maar je kan ook vervoersmiddelen, stukken grond of gereedschappen verhuren. Mocht dit je bevallen dan kun je deze hustle omtoveren tot een bedrijf en gericht goederen gaan inkopen om vervolgens te verhuren.

Lees ook deze artikelen