Drie goede verhuisdoos tips

Het hele proces rondom verhuizen is groot, maar het daadwerkelijk verhuizen van al je eigendommen is nog groter en waarschijnlijk ook het meest vervelende onderdeel van de verhuizing. Het liefst doe je dit allemaal zo georganiseerd mogelijk en regel je alles zo goed dat er geen stress komt kijken op de dag zelf. Natuurlijk is dat wel lastig aangezien er nou eenmaal zo veel gebeurt, maar het is prima te doen en wel zo fijn als je die last van je schouders af kan halen. Als het gaat om verhuisdozen inpakken en verhuizen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken.

1: Label alles goed

Het belangrijkste is wel dat je je verhuisdozen allemaal goed labelt. Door er goed op te zetten wat er precies in zit, waar de doos heen moet en van wie de spullen zijn kan er nooit verwarring ontstaan over wat het nou allemaal precies is. Je hoeft nooit meer te zoeken naar dozen. Wat ook slim is: geef de dozen een label met een kleur, en hang verschillende kleuren aan verschillende ruimtes. Zo zie je direct waar het heen moet en dat scheelt tijdens de verhuizing enorm.

2: Zorg voor genoeg materiaal

Waarschijnlijk kom je er op de dag zelf achter dat je eigenlijk nog veel meer spullen moet inpakken dan het leek. Dat kan zorgen voor stress en als je niet genoeg dozen meer achter de hand hebt, dan wordt het lastig om het nog lekker snel allemaal in te pakken. Zorg dus voor genoeg dozen en genoeg ander verpakkingsmateriaal. Spul als bubbelplastic kan altijd handig zijn en je weet maar nooit hoe veel je ervan nodig gaat hebben. Ook kranten en papier voor glaswerk of iets dergelijks is erg handig, dus haal hier genoeg van.

3: Doe het allemaal netjes

Als je je spullen niet netjes in de dozen verpakt maar je maakt er een beetje een rommeltje van, dan past er een hoop minder in een doos dan wat er anders in had gekund. Zo verspil je ruimte en bovendien is het beter om de spullen netjes op te stapelen, zodat je niks beschadigt. Pak een grote doos nooit te zwaar in, want dan is er een kans dat alles er aan de onderkant uit valt. Tape hem wel goed dicht en als het netjes is ingepakt en niet te zwaar is, kan er niks meer misgaan.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *