Donald Trump: “Ik had écht naar binnen gerend, al had ik geen wapen gehad”

Mannelijk egoïsme is een veel voorkomend kenmerk van de huidige samenleving. Pronken over een nieuwe promotie; stoer doen met een nieuwe auto… ga zo maar door.

En dan heb je de president van de Verenigde Staten, een man die vandaag de vrijheid heeft genomen om zichzelf publiekelijk aan te kondigen als de denkbeeldige held van de recente schietpartij in Florida. Na een week van felle discussies over welke maatregelen na de tragedie moeten worden genomen, heeft Donald Trump niet alleen zijn steun betuigd aan de NRA, maar ook opgeroepen tot het bewapenen van “opgeleide” leraren.

En dit is niet eens het meest ontmoedigende deel van het voortdurende verhaal van Trump. Enkele dagen later sprak hij het gouvernement van het Witte Huis toe en zei hij tegen de aanwezigen: “Je weet het pas wanneer het je overkomt, maar ik geloof echt dat ik daar naar binnen zou rennen, ook al had ik geen wapen. ” Dit als aanval op de politieagent die ter plekke was, maar niet naar binnen durfde. “En ik denk dat de meeste mensen in deze kamer dat ook hadden gedaan,” vervolgde hij. “Omdat ik de meesten van jullie ken.”

De bizarre opmerkingen van de president komen voort uit zijn eigen vernietigende kritiek op de agenten die aanwezig waren en het bloedbad van 17 mensen op school niet konden voorkomen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *