Doe weer meer op papier

In tijden waarin alles digitaal moet, kan het wel eens een verademing zijn om nog eens op papier te werken. Notities nemen op papier, een old school papieren agenda… Het voelt allemaal heel vertrouwd, en tegelijk een beetje als ‘iets uit de goede oude tijd’. Wij willen hier een pleidooi houden voor meer papier. Toch op de belangrijke momenten. Mensen nemen tegenwoordig nauwelijks nog de tijd om iets kleins te doen voor elkaar. Met een paar rake woorden breng je daar heel snel verandering in. 

Dit jaar vergeet je ‘m niet 

We hebben allemaal onze agenda letterlijk in onze broekzak zitten en toch blijven we ze vergeten: verjaardagen. Als je nog een goed voornemen zocht, neem dan deze: dit jaar stuur je minstens tien verjaardagskaarten. En begrijp ons niet verkeerd: we bedoelen niet naar je moeder, zus, dochter of vrouwelijke collega. Ook een man krijgt al eens graag zo’n attentie. Hoe ben je zelf? 

Een verjaardagskaart voor een man is al lang niet meer de cliché kaartjes met een stoere auto op. Tegenwoordig zijn er heel stijlvolle en hippe kaarten te vinden. Verras je vrienden, vader, nonkel, broer en mannelijke collega daarom eens met een kaartje met jouw oprechte gelukwensen. Zorg dat je woorden gemeend zijn – een simpele ‘proficiat’ is net niet genoeg. Vertel wat je zo apprecieert aan die persoon, wens iets voor de toekomst, haal een herinnering op… Wedden dat je hiermee scoort? 

Kom je naar mijn feestje?

Je bent deze zomer waarschijnlijk wel van plan een barbecue, tuinfeest en/of minifestival te organiseren. Je kan natuurlijk via Facebook mensen uitnodigen, of een whatsappgroep maken. Maar dat doet iedereen al. Geef je feestje eens een old school feestthema. Voel je weer negen jaar en hang ballonnen op, organiseer een waterballonnengevecht, huur een springkasteel (ja, echt. Vertrouw ons maar) en niet te vergeten: verstuur goeie ouwe papieren uitnodigingen. Je party zal veel meer opvallen dan de zoveelste uitnodiging via Whatsapp, geloof ons! Zorg daarnaast ook nog voor slagroomtaart, laat iedereen zich kleden als een negenjarige en drink pintjes uit fluobekertjes en je hebt eindelijk het verjaardagsfeestje waar je als kind van droomde. 

Nog tips? Schrijf een brief naar je lief, maak zelf een fotoalbum voor je ouders, geef je kinderen een zelfgemaakt prentenboek, houd een journal bij en ja, maak wat vaker notities op papier. Digitaal is superhandig, maar je woorden met balpen op papier zien verschijnen? Dat is toch nog iets helemaal anders. 

Lees ook deze artikelen