Dit is waarom seksspeeltjes fantastisch voor je relatie zijn

Als het gaat om praten over seks, dan doen we dat vaak openlijk met onze vrienden. We praten over met wie we het doen, hoe we het doen en hoe vaak we het doen. Maar een aspect waar eigenlijk maar weinig aandacht aan wordt besteed, is seksspeeltjes. Toch zijn seksspeeltjes een absolute must-have in een leuke, seksuele relatie.

Het bezitten van een seksspeeltje is als het hebben van een goed gevulde koelkast: het is eigenlijk iets dat iedereen zou moeten hebben. Hier zijn 5 redenen waarom iedereen een seksspeeltje zou moeten hebben, of het nu een vibrator, fleshlight, cockring of bondageset is.

1. Goede seks is goed voor je

Eén gebied waarop seksspeeltjes kunnen helpen, is door seks gewoon leuker te maken, waardoor koppels kunnen ontdekken wat hen opwindt. Het hebben van geweldige seks kan de gezondheid en het welzijn bevorderen door je humeur te verbeteren en je fysiek een goed gevoel te geven. Het gebruik van een seksspeeltje kan een ‘saai’ seksleven opfleuren en wat plezier in je leven brengen. Sommige seksspeeltjes bevorderen je bloedsomloop en de afgifte van de ‘feel good factoren’ tijdens een orgasme.

2. Seksspeeltjes helpen mannen met erectiestoornissen

Mannen kunnen heel goed profiteren van sekstoys. Mannen die ze gebruiken zouden volgens onderzoek minder snel last hebben van erectiestoornissen, orgasmeproblemen of een gebrek aan libido. Ze zijn zich ook meer bewust van hun seksuele gezondheid, waardoor ze eerder afwijkingen opmerken en medisch advies inwinnen. Sommige speeltjes – zoals een cockring – zijn specifiek ontworpen om de bloedtoevoer naar de penis te bevorderen en de stimuleren om de man te helpen een erectie te krijgen.

3. Seks helpt ook vrouwen!

Vrouwen krijgen op een gegeven moment te maken met de menopauze. Dit gaat vaak gepaard met een aantal ongemakkelijke symptonen. De dalende niveaus van het hormoon oestrogeen kunnen leiden tot vaginale strakheid, droogheid en atrofie. Dit kan leiden tot pijnlijke seks en verminderde zin in seks. Vibrators kunnen deze symptomen verlichten door de elasticiteit van vaginale wanden te verbeteren en het seksuele gevoel te verbeteren, en ook vaginale smering te bevorderen. Seksspeeltjes kunnen ook nuttig zijn na chirurgie of zelfs na de bevalling om het vaginale weefsel flexibel te houden.

4. Seks is meer dan penetratie

Er is een reden waarom sexperts het belang van voorspel benadrukken. De meeste vrouwen kunnen niet klaarkomen door enkel penetratie, hoe opgewonden ze ook zijn. Het stimuleren van de clitoris kan de sleutel zijn tot bevredigende climaxen en seksspeeltjes kunnen dat gemakkelijker maken. Gelukkig zijn er tal van verschillende soorten speeltjes die vrouwen kunnen helpen zich seksueel fijn te voelen!

5. Seksspeeltjes versterken de intimiteit

Met de toevoeging van seksspeeltjes aan je relatie is de kans groot dat je ook andere vlakken van je seksleven gaat onderzoeken en verbeteren. Onderzoek naar je seksleven biedt niet alleen opwinding, maar ook meer kennis over wat zowel jij als je partner seksueel leuk vindt. Hoe meer je op die manier over elkaar leert, hoe groter de intimiteit tussen jullie. En intimiteit, zowel in als buiten de slaapkamer, is essentieel voor een gelukkige en gezonde relatie.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *