Dit is waarom PVC-vloeren geweldig zijn (+ wat je er allemaal mee kunt)

Hoewel er overeenkomsten qua uiterlijk zijn als het gaat om vinylvloeren en laminaatvloeren, is het belangrijk op te merken dat dit twee totaal verschillende vloerproducten zijn. Om teleurstellingen te voorkomen, moet je de voor- en nadelen van beide vloeropties begrijpen voordat je een nieuwe vloerbedekking in je huis koopt en legt.

Laminaat of toch PVC?

Omdat vinylvloeren en laminaatvloeren er hetzelfde uitzien, is het gemakkelijk om deze twee vloeropties door elkaar te halen. Een beter begrip van de verschillen tussen deze vloeropties zal je helpen om de beste vloeroptie voor uw huis en behoeften te selecteren. Laten we eens kijken naar het verschil tussen vinyl- en laminaatvloeren:

Materiaal : Het belangrijkste verschil tussen vinyl- en laminaatvloeren is dat de twee producten van verschillend materiaal zijn gemaakt. Vinylvloeren bestaan ​​voor 100% uit kunststof, terwijl laminaatvloeren voor 99% uit hout bestaan. Lelijke vinylvloeren behoren allang tot het verleden – moderne vinylvloeren bieden prachtige ontwerpen die houten vloeren en zelfs tegels imiteren.

Weerstand tegen vocht : Laminaatvloeren zijn helemaal niet bestand tegen water, omdat water door de naden kan sijpelen en de houten binnenkant van de vloer kan beschadigen, waardoor het kan kromtrekken en rotten. Laminaatvloeren zijn dus niet ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Vinylvloeren daarentegen bieden een superieure weerstand tegen water. Water en vocht hebben geen effect op de vinylvloer, waardoor het een geschikte vloeroptie is voor badkamers.

DIY-installatie: als het gaat om DIY-installatie van vinylvloeren en laminaatvloeren, zijn beide even eenvoudig te installeren. Als u het installatieproces van een van deze twee vloeropties te ontmoedigend vindt, laat dan de toonaangevende vloerleveranciers in Johannesburg u helpen. Absolut Carpets is een toonaangevende leverancier en installatiebedrijf van vinylvloeren en laminaatvloeren – vraag vandaag nog een offerte aan om de gewenste vloeroptie te leggen.

Duurzaamheid: als het gaat om de duurzaamheid van vinylvloeren versus laminaatvloeren, zijn de twee producten redelijk vergelijkbaar. Beide vloeropties zijn behoorlijk duurzaam, maar premium vinylvloeren zijn misschien wat steviger. Vinylvloeren worden aanbevolen voor ruimtes met veel verkeer, maar veel laminaatvloeren van hoge kwaliteit zijn ook bestand tegen intensief verkeer.

Comfort: als het om comfort gaat, gaat laminaatvloer de hoofdprijs in. Laminaatvloeren zijn uiterst comfortabel om op te lopen, zeker in vergelijking met tegels. Hoewel vinylvloeren een warmere en comfortabelere optie bieden dan tegels, is het niet te vergelijken met laminaatvloeren. Laminaatvloeren zijn vooral handig als u kinderen en huisdieren heeft, of als u gewoon graag op blote voeten loopt in uw huis. Door het houten materiaal voelt laminaatvloer warmer aan dan vinyl.

Kosten: de kosten van vinylvloeren versus laminaatvloeren zijn relatief vergelijkbaar. De kosten worden bepaald door het assortiment en de kwaliteit, inclusief verschillende prijsklassen voor verschillende budgetten. Neem vandaag nog contact op met Absolut Carpets voor een offerte voor de vinylvloer of laminaatvloer die u wenst.

Toepassingen van PVC

PVC, ook wel vinyl genoemd, is de meest gebruikte afwerking voor verhoogde vloeren. Door de veelzijdigheid wordt het gebruikt in tal van verschillende industrieën, zoals de gezondheidszorg, opleidingscentra, industriële omgevingen, winkels én natuurlijk woningen.

Met vinylvloeren hoef je geen dure producten en apparatuur aan te schaffen om je vloeren schoon te maken. Voor het schoonmaken hoef je alleen maar regelmatig te vegen en een vochtige dweil te gebruiken om je vloeren glanzend te houden. Gemorste vloeistoffen kunnen eenvoudig worden weggeveegd met een vochtige doek. Vloeren van pvc zijn daarnaast over het algemeen bedekt met een van de drie slijtlagen (oppervlakken) om ze te helpen bestand te zijn tegen slijtageplekken, vlekken, vuil en roet.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *