De grootste voordelen van glasvezel op een rij

Na voor je gevoel eeuwen wachten eindelijk een online video kunnen kijken of een download openen, ben je het nu helemaal zat. Er moet wat gaan gebeuren. Bijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met traag internet. De bovenstaande situatie is dan ook vast wel herkenbaar. Gelukkig is er ook iets aan te doen. Traag internet hoeft vandaag de dag niet meer van toepassing te zijn. Een van de manieren om dit op te lossen is door internet via glasvezel aan te sluiten. Maar wat levert dit je op? In dit artikel zetten we de grootste voordelen van glasvezel op een rij.

Geen stoorzenders van buitenaf

Maak je verbinding via glasvezel? Dan loopt de verbinding door tot aan je huisdeur. Dit levert veel voordelen op. Het grootste voordeel is toch wel dat er geen stoorzenders meer van buitenaf zijn. Het maakt dus niet meer uit wat de afstand is tussen de wijkcentrale en jouw huis. Ook het internetgedrag van je buren is geen probleem. Heb je dus een stel online gamers naast je wonen? Dan zal je hier voortaan geen problemen meer van ondervinden. Wel zo prettig.

Hoge internetsnelheid

De voornaamste reden om voor glasvezel te kiezen is toch wel de hogere internetsnelheid. Het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionfilm, maar het is echt mogelijk om verbinding te leggen met de snelheid van het licht. Ideaal wanneer je veel tijd doorbrengt op het wijde web. Dit geldt zowel privé als zakelijk.

Betere kwaliteit beeld televisie

Heb je ook wel eens gemerkt dat de kwaliteit van de televisie niet altijd even goed is? Dat je het beeld niet even scherp ziet? Dan kan glasvezel hier ook bij helpen. Doordat glasvezel voor een veel betere en snellere verbinding zorgt, zal het je al snel opvallen dat de kwaliteit van de tv toeneemt. Zo kijk je heerlijk beneden naar voetbal, terwijl je vrouw boven Netflixt en de kinderen online aan het gamen zijn.

Meer bandbreedte

De internetsnelheid wordt niet alleen verhoogd met behulp van een glasvezelverbinding, ook kan het internet veel meer aan dan voorheen. Hierdoor is het mogelijk om met veel mensen tegelijkertijd van het internet gebruik te maken, zonder dat deze overbelast raakt. Je hebt dus geen enkele last meer van het internetgedrag van de andere gezinsleden. Iedereen kan gebruikmaken van het snelle internet en niemand zal gecompenseerd worden.

Zuiniger in gebruik

Nog een groot voordeel van glasvezel is dat de kabels geen elektriciteit gebruiken. Hierdoor verbruik je dus veel minder energie. Iets wat zeker in de huidige tijd erg belangrijk is. De apparatuur van het glasvezelnetwerk gaat bovendien ook efficiënter om met stroom. Hierdoor wordt er veel minder energie verbruikt en ook een steentje bijgedragen aan het milieu. Dit is tevens de reden waarom veel gemeenten wijken standaard aansluiten op het glasvezelnetwerk.

Open voor alle aanbieders

Een glasvezelnetwerk betekent niet direct dat je geen keuze meer hebt uit verschillende internetaanbieders. Het betreft namelijk een open netwerk. Dat betekent dat het netwerk voor iedereen toegankelijk is. Jij kiest de aanbieder die bij je past en zij sluiten je daarop aan. 

Lees ook deze artikelen