De beste momenten om je cryptomunten te kopen en te verkopen

Het investeren in cryptomunten is een hele kunst. Het is een combinatie van slim nadenken en domweg geluk hebben. Maar er zijn gelukkig genoeg manieren te bedenken die jou ervan verzekeren dat je winst haalt uit jouw investering. Zo zijn er een paar tips en tricks als het aankomt op het kopen en verkopen van jouw cryptomunten.

Wanneer kun je het beste cryptomunten kopen?

Nadat je je helemaal verdiept hebt in alles wat er te weten valt over cryptovaluta, is het tijd om daadwerkelijk de munten te kopen. Eigenlijk is het simpel: koop ze goedkoop in. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om ze straks weer te verkopen voor een hoop extra geld. Daarom is het goed om een tijdje bijvoorbeeld de ethereum koers (of elke andere koers) in de gaten te houden en te kijken wanneer er een dipje zit. Handel dan niet direct zodra je een kleine daling ziet, maar wacht tot de prijs echt flink omlaag zakt. Als het een tijdje gezakt is en er zit weer een stijging in, koop ze dan. De kans is aannemelijk dat het vanaf nu weer flink zal stijgen.

Wanneer verkoop je ze dan weer?

Je hebt nu eindelijk je crypto munten, yes! Nu is het tijd om te kijken naar de beste tijd om ze weer te verkopen. Hierbij is het belangrijk dat je niet bij de eerste piek die je ziet enthousiast wordt en ze verkoopt, maar je moet voor jezelf een plan maken. Zo kun je bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je jouw cryptomunten pas verkoopt zodra je een bepaald doel bereikt hebt. Bijvoorbeeld: minstens 50% winst. Dat betekent dat je ze inkoopt voor 50 euro en weer verkoopt voor 75 euro, en dus 25 euro winst gemaakt hebt. Maar je kan er ook een bedrag aan hangen: de munten verkopen voor 100 euro. Dan hoef je verder niet te rekenen of moeilijk na te denken, maar heb je gewoon een duidelijk punt waarop je ze kan verkopen.

Waarom is het belangrijk dat je een doel stelt, in plaats van gewoon te wachten op een mooi moment? Dat zit als volgt. Je weet nooit wat het hoogtepunt was tot het weer voorbij is. Als je snel handelt zodra er een piek is, is de kans aanwezig dat hij een uur later nog hoger is. Dan ben je dat geld misgelopen. Maar ja, als je te lang wacht daalt de koers misschien weer snel en ben je te laat. Door te handelen namens je doel, loop je het nooit zomaar mis.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *