Condooms kopen? Hier moet je op letten!

Heb je condooms nodig? Dan vind je het misschien wat ongemakkelijk om deze bij de plaatselijke supermarkt of drogisterij te halen. Begrijpelijk, want je kunt hier een bekende tegenkomen. Gelukkig kun je condooms tegenwoordig ook online kopen. Het aanbod is hier zelfs ontzettend groot. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan weet je mogelijk niet welke condooms je moet kopen. Wij vertellen je hier waar je op moet letten bij condooms kopen.

Welke maat moet je hebben

Condooms zijn bijzonder rekbaar. Hierdoor denk je mogelijk dat dit voorbehoedsmiddel altijd om jouw penis past. Toch is dit niet het geval. Condooms zijn er namelijk in verschillende maten. Het is belangrijk dat je voor de juiste maat kiest. Koop je een te groot condoom? Dan kan deze tijdens de seks van jouw penis glijden. Een te klein condoom is ook niet prettig. Deze knelt de penis af, waardoor je mogelijk minder geniet van de seks.

Ga daarom pas condooms kopen als je weet welke maat je moet hebben. Voor de meeste Nederlandse mannen is een condoom in een standaardmaat prima. Twijfel je of dit voor jou de juiste maat is? Bestel dit condoom dan niet direct in groten getale, maar probeer er eerst één of een paar uit. Hierdoor weet je snel genoeg of deze condoom voor jou geschikt is of dat je toch een maatje groter of kleiner moet hebben.

Vind je het zonde om direct condooms te kopen als je twijfelt over de maat? Meet dan eerst de omtrek van jouw penis. Dit kan met behulp van een meetlint, maar je kunt hier tegenwoordig ook jouw smartphone voor gebruiken. Door jouw penis op te meten wordt het een stuk makkelijker om het juiste condoom te vinden.

Van welk materiaal is het condoom gemaakt?

Het is belangrijk dat je tijdens de seks een condoom met de juiste maat gebruikt. Dit zorgt immers voor comfort en veiligheid. Ga er overigens niet vanuit dat een condoom met de juiste maat ook altijd veilig is. Het is namelijk ook belangrijk dat het voorbehoedsmiddel van een kwalitatief materiaal gemaakt is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Er zijn namelijk genoeg condooms die snel scheuren. Dit wil je uiteraard voorkomen. Bovendien moet een condoom van dusdanige kwaliteit zijn dat deze jou beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

Kijk daarom ook altijd goed naar het materiaal voordat je condooms koopt. Het merendeel van de condooms wordt tegenwoordig gemaakt van natuurlijk rubberlatex. Dergelijke condooms zijn zeer sterk, waardoor ze voldoende bescherming bieden tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Ben je allergisch voor latex? Dan bieden synthetische condooms uitkomst. Deze zijn gemaakt van polyisopreen of polyurethaan en bevatten geen latex. Synthetische condooms zijn vaak wat dunner dan latex condooms, maar bieden desondanks toch voldoende bescherming.

Standaard of speciaal condoom?

Als je op het internet naar condooms zoekt, ontdek je al snel dat je uit allerlei verschillende soorten kunt kiezen. Veel mensen kiezen uit gemak voor een standaard condoom. Toch geniet dit condoom niet altijd de voorkeur. Wil je ook weleens iets anders? Dat is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook een condoom kopen met ribbeltjes of nopjes. Daarnaast zijn er condooms met verschillende soorten glijmiddel. Ben je van plan om het condoom (ook) voor orale seks te gebruiken? Overweeg dan een condoom met smaakje te kopen. Je kunt onder meer kiezen voor aardbei, banaan en chocola, maar er zijn tegenwoordig nog talloze andere smaken.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *