De beste barbecues voor het komende BBQ-seizoen!

Niets smaakt zo lekker als een gerecht dat bereid is op de barbecue. Gelukkig voor ons staat het barbecueseizoen weer voor de deur. Terwijl we met de redactie van Mannenblog net uit het warme Miami komen gevlogen, lijkt het erop dat we hier aan zijn gekomen in een net zo zomers zonnetje als in het tropische Florida. En warm weer betekent natuurlijk niet alleen schaars geklede dames in bikini’s, maar ook dat je eindelijk die BBQ weer aan kan gaan slingeren voor een lekkere hamburger, kipspies of welk stuk vlees je ook lekker vindt. In dit item belichten we samen met BBQwinQel een aantal must-have items voor dit barbecue seizoen, en bekijken we welke BBQ nou het beste past bij jouw zomerse wensen (en portemonnee), zodat je een perfecte keuze kan maken om deze lente en zomer je vrienden en familie heerlijk te verwelkomen voor een lekker avondje barbecue.

weber_Bar-B-Kettle-47-cm-houtskool-Recovered

1. Weber Compact Kettle 47cm Black – €89,99

Als het aankomt op goede barbecues, is Weber een merk die je natuurlijk niet over kan en mag slaan. Een zeer betaalbaar instapmodel van dit merk is de Weber Compact Kettle 47cm Black, een houtskool-BBQ waar je de komende jaren zonder twijfel mee vooruit kan. Komt hij je bekend voor? Da’s goed mogelijk, want de Compact Kettle is een van de best en meest verkopende barbecues van dit moment, onder andere door de enorm makkelijke werking en het mooie prijskaartje. Hij beschikt o.a. over een drievoudig vernikkeld grillrooster, luchtgat en een asverzamelaar van roestvrij aluminium. Niet te veel poespas, gewoon een zeer goed product voor een mooie prijs.

De Weber Compact Kettle 47cm Black is hier te koop voor €89,99

weberkettle

Fun fact: De langste barbecue ooit duurde maar liefst tachtig uur. In Georgia bereidde Jan Greeff 1.000 hot dogs, 200 maiskolven en vele andere stukken vlees voor de Juvenile Diabetes Research Foundation

mastertouch

Weber Master Touch – v.a. €329,00

Een andere, zeer goede, keuze van Weber is de Weber Master Touch barbecue. Deze luxe bbq biedt je een eindeloos scala aan mogelijkheden en beschikt over een GBS rooster waarmee je talloze accessoires op de barbecue kan gebruiken. De houtsbarbecue heeft daarnaast 2 houders voor houtskoolbriketten, een ruime afneembare asverzamelaar en het One-Touch® reinigingssysteem van roestvaststaal. Ook is de deksel voorzien van een ingebouwde thermometer. De barbecue heeft een grilloppervlak van 57cm en is daarmee perfect geschikt voor een uitgebreid feestje, verjaardag, voetbalwedstrijd of wat dan ook! De Master Touch barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de hamburgers blijven allemaal net zo lekker, op welke je ze ook bereid.

De Weber Master Touch is hier te koop vanaf €329,00

Cobb Pro – v.a. €119,00

cobb-pro petrol houtskool2Op zoek naar een compacte barbecue die alles in huis heeft? Overweeg dan de Cobb Pro, een barbecue die klein is van formaat, maar veelzijdig in mogelijkheden. Het compacte apparaat is slechts 30 – 33 centimeter hoog en heeft slechts drie minuten (!) nodig om op temperatuur te komen, en gebruikt zelfs tot 80% minder briketten dan andere barbecues. Dat maakt hem niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook nog eens erg zuinig. Vooral scoort de Cobb Pro punten op gebied van veelzijdigheid, mede dankzij de mogelijkheid de barbecue uit te breiden met accessoires zoals een wok of grillplaat. Hierdoor wordt grillen, braden, bakken, roken en wokken een fluitje van een cent. De barbecue weegt slechts 3,8 kilogram en is overal te gebruiken. Bijvoorbeeld perfect voor op reis of voor een weekendje weg!

De Cobb Pro is hier te koop vanaf €119,00

cobbpro

Het woord ‘barbecue’ werd voor het eerst in de Engelse taal gebruikt in de zeventiende eeuw, toen het werd geïntroduceerd door ontdekkingsreiziger William Dampier.

Barbecook Siesta 310 – vanaf €459,00

siesta310Meer genieten, minder gedoe. Dat is waar de makers van de Barbecook Siesta 310 voor zijn gegaan. Deze barbecue is wat minder compact dan bovenstaande Webers en de Cobb Pro, maar biedt net even wat meer opties en is bovendien een gasbarbecue ipv een houtskoolbarbecue. De Siesta 310 heeft een ruim grilloppervlak waarmee hij geschikt is voor het bereiden van gerechten voor maar liefst 14 personen. Drie krachtige branders die door middel van een druk op de knop aangezet worden, zorgen voor de verwarming van de gietijzeren roosters. De Siesta 310 heeft o.a.: een geïntegreerde thermometer, zijbrander, warmhoudrek, vetopvanglade en Repellant Glass dat schoonmaken lekker makkelijk maakt. Precisiewerk in een prachtig ontwerp, daar kan je nog eens een feestje mee geven!

De Barbecook Siesta 310 is hier te koop vanaf €459,00

Weber Q1400 – €299,00

Een compacte, daadkrachtige barbecue waar je de lekkerste burgers, ribben, spiezen en kolven mee kan bereiden. De Weber Q1400 is daarnaast perfect geschikt op reis en kan je dankzij het compacte formaat overal mee naartoe nemen. Het enige wat je nodig hebt, is een stroomaansluiting: steek de stekker in het stopcontact en je barbecue is er klaar voor. De Weber Q1400 beschikt over een traploos instelbare temperatuurregelaar, waarmee je accuraat je vlees en andere lekkernijen kan bereiden. De Weber meet slechts 62x66x49 cm en heeft een grilloppervlak van 43x32cm. Perfect voor op het balkon, waar gas- en houtskoolbarbecues vaak verboden zijn!

De Weber Q1400 is hier te koop voor €299,00

barbeook

Weber iGrill2: een must-have accessoire! €129,99

Goed barbecueën kan soms nog weleens lastig zijn, vooral omdat je soms niet helemaal zeker weet of je vlees wel goed gaar is. De Weber iGrill2 is een geweldige accessoire voor elke barbecue! De iGrill™ 2 thermometer laat door een 4-kleuren-spectrum de voortgang van het barbecueën zien. De thermometer stelt je in staat om de temperatuur van je vlees te meten tot wel 42 meter afstand. Het apparaatje staat in verbinding met de Weber iGrill app, waarop je naast het meten van je vlees ook diverse recepten kan vinden voor het vlees dat je zojuist uit de verpakking hebt getrokken. De iGrill2 weegt slechts 39 gram en is geschikt voor zowel iOS als Android-apparaten. Met dit ding wordt barbecueën kinderspel.

De Weber iGrill2 is hier te koop voor €129,99

igrill

Op zoek naar een andere barbecue of accessoires? Bekijk dan het volledige assortiment van BBQwinQel – hier vind je barbecues van diverse topmerken en voor ieder budget.

bbqwinqel-logo-1425463634

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *