Ben jij toe aan een heerlijk BBQ-feestje? Met deze tips komt dat helemaal in orde!

Met de iets versoepelde maatregelen zou het zo maar eens kunnen zijn dat we binnenkort weer voorzichtig een klein BBQ-feestje mogen geven. En da’s maar goed ook, want het lekkere weer is in aantocht! Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor zo’n feestje in je achtertuin? Nou, dat gaan we je haarfijn uitleggen. In dit artikel: alle must-haves voor een geweldig BBQ-feest. Wel op 1,5 meter afstand, natuurlijk.

Lekker eten

Tja, het klinkt als een no-brainer, en dat is het ook. Alles op alles zetten voor een traditionele barbecue betekent het serveren van ribben, kip, hamburgers en worstjes, maar vergeet ook eventuele vegetarische gasten niet (we moeten het er maar mee doen…). Sommige mensen hebben nogal wat verwachtingen als het aankomt op het bbq-voedsel, dus als je een échte BBQ-master wilt zijn, zorg er dan voor dat je goed vlees in huis haalt en deze natuurlijk ook nog eens lekker marineert én goed bereidt.

Het nodige comfort

Zorg ervoor dat je tuin in topconditie is. Een barbecue moet waterpas staan ​​en gasten willen niet het gevoel hebben dat ze door het gras moeten waden omdat het lang en onverzorgd is. Even de grasmaaier er overheen dus, en zorg daarnaast voor de nodige zitplaatsen voor een leuk potje kaarten, of gewoon omdat het eten van spareribs zittend net even lekkerder is. Je hebt bijvoorbeeld genoeg tafels nodig voor gasten om hun borden en drankjes op te zetten, maar je hebt ook een tafel bij de BBQ nodig om kookgerei op te zetten wanneer ze niet worden gebruikt. Een mooi wicker loungeset kopen is helemaal niet zo’n gek idee, dus.

Entertainment

Doorbreek de stilte met muziek, omdat dit mensen zal helpen zich meer ontspannen te voelen en hen zal helpen zich te mengen, indien er mensen tussen zitten die elkaar nog niet goed kennen. Zorg ervoor dat de muziek luid genoeg is als je de muziek vanuit uw huis afspeelt, maar ook weer niet zó hard dat je bezoek krijgt van een paar aardige agenten. Als gasten aangeschoten beginnen te worden en de avond aanbreekt, kun je altijd controleren of iemand zin heeft in de Macarena!

Goed servies

Het is zeer twijfelachtig dat je je gasten in je achtertuin je porseleinen borden biedt, dus zorg ervoor dat je voldoende papieren borden, servetten, plastic bestek en kopjes hebt. Het zijn niet de meest aantrekkelijke dingen ter wereld, dus kies eventueel felle kleuren om toe te voegen aan de zomerse sfeer. De echte schoonheid is dat ze gemakkelijk weg te gooien zijn. Vergeet daarnaast ook het BBQ-gerei niet, want een echte BBQ-meester heeft natuurlijk alle tools in huis om zo’n avondje aan te kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*