Aston Martin DBS Superleggera Coupé viert 50 jaar On Her Majesty’s Secret Service

50 jaar geleden begon On Her Majesty’s Secret Service met filmen. De zesde film in de James Bond-franchise met in de hoofdrol 007 en de nieuwste Britse Grand Touring-machine – een olijfgroene Aston Martin DBS – nam het in die film op tegen super-schurk Blofeld.

Om de verjaardag van de film te herdenken, produceert Aston Martin 50 speciale editie DBS Superleggera’s in olijfgroen die overeenkomt met de kleurstelling van de grote ster van de film.
Samen met de kleur wordt de super GT geleverd met aërodynamische onderdelen in koolstofvezel en de DBS komt met uniek vormgegeven lichtmetalen velgen die zeker de aandacht trekken. Het is een verwijzing naar de velgen van de klassieke DBS uit de film.

De 5.2-liter tweeling-turbo V12 is ongewijzigd, goed voor 715 pk, iets waar Bond en zijn goed gefinancierde antagonist in 1969 alleen maar van konden dromen. Het interieur wordt geleverd in het zwart met rode bies en elk van de 50 kopers krijgt om een op maat gemaakte drankcassette te kiezen die perfect in de koffer past. Waarom? Gewoon, om geheel in stijl een shaken martini te kunnen drinken wanneer je aan bent gekomen op de plek van bestemming, natuurlijk. De On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera zal eind dit jaar worden geleverd aan klanten. De auto kost in het Verenigd Koninkrijk £300.007.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *