8 tips voor nog betere foto’s met je Samsung Galaxy S8

Maak jij graag mooie foto’s met je smartphone? Dan is de Samsung Galaxy S8 wat voor jou. De Samsung Galaxy S8 heeft één van de beste smartphonecamera’s van dit moment! Met deze tips en weetjes haal jij het allerbeste uit jouw Samsung Galaxy S8.

Waanzinnige camerakracht

Zowel aan de voor- als achterzijde is de Samsung Galaxy S8 uitgerust met een krachtige camera. Aan de voorzijde vind je een 8-megapixelcamera en aan de achterzijde een sterke 12-megapixelcamera. Beide camera’s hebben een diafragma van f/1.7. Dat betekent dat de camera erg lichtgevoelig is. Dit zorgt voor heldere en scherpe foto’s, óók bij weinig licht.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft zelfs twee camera’s aan de achterzijde! Deze zorgen ervoor dat je nog realistischere foto’s maakt, omdat je hiermee optisch kunt inzoomen in plaats van digitaal inzoomen. Optisch inzoomen betekent dat het beeld écht dichterbij wordt bekeken. Het beeld wordt dus niet uitvergroot, zoals bij digitaal inzoomen. Hierdoor maak je óók ingezoomd scherpe en gedetailleerde foto’s!

Tip: tot en met 4 februari ontvang je bij KPN €50 retour op jouw Galaxy S8.

Veelzijdige camera-app vol extra’s

Dankzij de krachtige processor van de Galaxy S8, de Snapdragon 835, start jouw camera-app razendsnel op. Klaar om te schieten! Tuurlijk, met de standaard Auto-modus maak je snel en makkelijk een foto. En met de Panorama-functie maak je mooie breedbeeldfoto’s, bijvoorbeeld van dat mooie uitzicht vanuit de skilift of bovenaan de piste. Maar wist je dat de Galaxy S8 is uitgerust met veel meer dan dat? Zo is de camera-app van de Samsung Galaxy S8 uitgerust met een scala aan mogelijkheden. Open de app en swipe naar links, hier ontdek je de verschillende modi van de camera-app: Auto, Panorama, Slow Motion, Selective Focus, Pro en Food. Swipe je naar rechts, dan kom je een selectie aan mooie filters tegen om jouw foto meteen een andere sfeer te geven.

Word een echte pro!

Met de Pro-modus van de Samsung Galaxy S8 heb je de touwtjes pas écht in handen. In deze modus kun je van alles aanpassen om het beeld helemaal naar jouw hand te zetten: sluitertijd, belichtingswaarde en witbalans. Hiermee kun je bijvoorbeeld in weinig licht heldere foto’s maken of een heel andere sfeer meegeven. Op deze manier kun je haast als een echte fotograaf te werk gaan en unieke foto’s maken.
Verleg je grenzen in Manual Focus

In de Pro-modus kun je ook gaan spelen met de scherptediepte van de foto. Door in Pro-modus te switchen van Auto Focus naar Manual Focus kun je zelf kiezen wat je wilt scherpstellen. Zo maak je interessante beelden met een subtiel bokeh-effect. Dat wil zeggen dat je het onderwerp van je foto heel scherp naar voren brengt en de achtergrond onscherp maakt. Het vergt wat oefening om te doen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, spat het beeld van je scherm af!

Speel met scherptediepte in Selectie Focus

Naast bovenstaande opties kent de Galaxy S8 ook de speciale Selective Focus-optie. Met deze unieke functie maak je een reeks foto’s waarbij de focus telkens anders is. Uiteindelijk kies je achteraf zelf waar je de focus in het shot wilt leggen. Perfect om te spelen met scherptediepte en om speciale details uit te lichten. Ook kun je hiermee een mooie reeks vastleggen waarbij steeds het focuspunt op een andere plek ligt!

Altijd het scherpste shot

De camera’s van de Galaxy S8 gebruiken de zogenaamde Multi Frame-techniek, wat zorgt voor minder beweging in je foto. De camera neemt altijd drie foto’s tegelijk en kiest hier de scherpste uit, de andere twee gebruikt de camera om het beeld meer scherpte te geven. Zo weet jij precies die ene twinkeling of dat subtiele detail vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie avondwandeling met overal lichtjes in de stad!

Edit je foto’s met speciale fotografie-apps

Een gelikte #nofilter-foto is natuurlijk het hoogste doel, maar het tweaken van een foto is heus geen zonde. Er zijn verschillende apps op de markt om jouw foto’s net dat beetje extra mee te geven.

Een favoriet onder de smartphonefotografen is de app Snapseed. Deze app is speciaal door Google ontwikkeld om van elke smartphone-eigenaar een smartphonefotograaf te maken. Met Snapseed kun je jouw foto’s met behulp van maar liefst 28 tools bijsnijden, inkleuren, aanpassen en opfleuren. Zeker weten dat jouw foto’s hier nóg beter van worden.

Ook de app VSCO is favoriet onder smartphonefotografen. Met deze app kun je verschillende filters toepassen die op subtiele wijze iets extra’s aan je foto geven. Vaak met een retrosausje eroverheen: een tikkie korrelig en af en toe wat ruis.

Upgrade je S8 met een extra lens

Wil je extra veel uit de Samsung Galaxy S8 halen? Dan is een extra lensje wellicht iets voor jou. Met bijvoorbeeld een BlackEye Clipper kun je jouw smartphonelens in een handomdraai omtoveren tot een groothoek- of fish eye-lens. Met een fish eye-lens zie je het beeld in een soort bubbel, wat foto’s oplevert vanuit een bijzonder perspectief. Ongetwijfeld dat dit jouw Insta-followers laat denken: hoe doet ‘ie dat toch?

De Samsung Galaxy S8 zit boordevol cameratechnologie. Dit geeft jou als (beginnend) smartphonefotograaf de mogelijkheid om van alles uit te proberen! Wat is jouw ultieme tip als het gaat om smartphone fotografie?

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *