5 tips om de WK poule te winnen

Het is bijna weer zover, het WK voetbal begint. En in Nederland is het traditie dat we met z’n allen een WK poule invullen. Of je nu wel of geen verstand hebt van voetbal, bijna iedereen vult een WK pooltje in. Eén ding wil je voorkomen: je wilt niet verliezen van je betweterige oom of die verschrikkelijk irritante collega. Alles behalve dat! Wij geven je tips om te voorkomen dat je een wanprestatie levert in de WK poule. Erger nog, je zou de WK poule zo maar kunnen winnen op basis van onze WK poule tips.

Overigens is de meest populaire WK poule van Nederland die van de website Intikkertje. Deze is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen. Je kunt er ook een eigen vriendenpoule maken. 

Hoe win je de WK poule?

Wil je de WK poule winnen, volg dan de onderstaande tips. Het is geen garantie op het winnen van de WK poule, maar het verhoogt wel je kansen.

1. Voorspel de juiste WK uitslag

Bij een WK poule moet je de uitslagen van de WK wedstrijden voorspellen. Hoe beter je de uitslag voorspelt, des te meer punten je verdiend. Het is dus zaak om zo vaak mogelijk de juiste uitslag te voorspellen. Maar hoe doe je dat?

Niemand weet vooraf de uitslag, maar we kunnen wel achterhalen wat de meest waarschijnlijke uitslag is. Dit is de uitslag die de wedkantoren verwachten en waar wereldwijd het meeste geld op in is gezet.

Omdat er zoveel geld op in is gezet, is er veel vertrouwen bij de gokkers dat dit de uitslag zal worden. Uiteraard weet je het nooit, maar ons advies is om de uitslag in te vullen die bij de bookmakers de laagste odds heeft. Die uitslag is het meest waarschijnlijk. Zet je eigen gedachten en verwachtingen dus opzij.

2. Meest voorkomende uitslag WK 2014 en 2018

Het afgelopen WK 2018 werd er gemiddeld 2,64 doelpunten per wedstrijd gescoord. De uitslag die het meest voor kwam was 2-1. In totaal eindige 15 wedstrijden van de 64 wedstrijden (23,4%) in een 2-1 eindstand. Toeval of niet, ook tijdens het WK 2014 was 2-1 de meest voorkomende uitslag, ook weer 15 keer van de 64 wedstrijden.

3. Laat het favoriete land winnen

Dit lijkt een overbodige tip, maar dat is het niet. Bij een wedstrijd als Nederland – Qatar weet je dat Nederland de favoriet is. Maar bij de wedstrijd USA – Wales wordt het al een stuk moeilijker. Erger nog, veel mensen zullen denken dat Wales beter zal zijn en vullen een overwinning voor Wales in de WK poule in. Maar volgens de bookmakers is USA heel licht favoriet. Dus zou je eerder USA moeten laten winnen.

Kijk dus (bij twijfel) bij een bookmaker naar de odds zodat je weet welk land favoriet is om de wedstrijd te winnen en laat dat land winnen!

4. Pas je voorspellingen aan tijdens het WK

Bij sommige WK poules kun je je voorspellingen nog aanpassen tijdens het WK. Hier kun je van profiteren wanneer er bijvoorbeeld vlak voor de wedstrijd een belangrijke speler geblesseerd raakt.

Wat ook vaak gebeurd is dat de laatste wedstrijd in de groepsfase er vaak niet meer toe doet. Een land heeft bijvoorbeeld al twee keer gewonnen en wordt sowieso eerste in de groep. Een bondscoach zet dan vaak zijn tweede elftal erin. Hierdoor is het elftal verzwakt en kan het best gebeuren dat het land gelijkspeelt of niet wint.

Neem dit risico vooral als je veel puntenachterstand hebt in de poule. Je kunt dan de alles of niks strategie volgen.

Kijk wat andere deelnemers voorspellen

Bij sommige poules kun je zien wat de meest voorspelde uitslagen zijn. Ook hier kun je op anticiperen. Als de meeste mensen 3-1 voorspellen, kan het een interessante strategie zijn om voor 2-1 (meest voorkomende uitslag tijdens de WK’s in 2014 en 2018) te gaan. Heb je hem goed, dan haal jij veel punten en loop je in op heel veel concurrenten.

 

Hopelijk heb je wat aan deze WK tips. Succes met je WK poule!

Lees ook deze artikelen