5 geweldige (en eenvoudige) snacks voor een geweldige workout

Wil je voor je workout nog even snel wat eten en vraag je je af wát je moet eten? We herkennen dit scenario allemaal. Als je een snelle, gezonde snack eet, voel je je vaak een stuk lekkerder. Maar dat betekent niet dat je altijd maar die saaie eiwitreep naar binnen hoeft te stouwen. Vandaag: 10 eenvoudige en gezonde snacks die ideaal zijn voor de sportende Mannenblog-bezoeker.

Verse avocado op volkoren toast

Gebruik 1/4 vers gesneden avocado op biologische volkoren toast voor een voedzame snack en minder dan 100 calorieën. Volle granen zijn een rijke bron van vezels, helpen bij het afvallen en er is aangetoond dat ze ons risico op ziekten verminderen. Verse avocado wordt beschouwd als een gezond onverzadigd vet en een geweldig alternatief voor echte boter. Volgens rapporten van Critical Reviews in Food Science and Nutrition zitten avocado’s vol met essentiële vitamines en goede vetten die een gezond lipidenprofiel (cholesterol) en gewichtsverlies bevorderen.

Griekse yoghurt met bessen

Een klein bakje Griekse yoghurt bedekt met wat bessen bieden je tal van eiwitten én vitaminen. Volgens de Eat Right Academy bevat gewone Griekse yoghurt essentiële voedingsstoffen, probiotica en wei-eiwit die essentieel zijn voor uw gezondheid en fitheid. Het is aangetoond dat probiotica de spijsvertering verbeteren, goede darmbacteriën verhogen en normale PH-waarden in het lichaam bevorderen.

Hummus en rauwe groenten

Houd het bij 100 calorieën door 2 eetlepels hummus te eten met een goede portie wortels of andere groenten. Hummus is gewoon gemengde kikkererwten, puur of met toegevoegde kruiden en specerijen. Het bevat omega-3-vetzuren waarvan is aangetoond dat ze helpen bij het verminderen van lichaamsvet en gewichtsbeheersing. Het dippen van je favoriete rauwe groenten levert nog meer essentiële voedingsstoffen en vezels op, die allemaal van vitaal belang zijn voor de gezondheid van het hart en een verminderd risico op ziekten.

Hardgekookte eieren

Met ongeveer 75 calorieën per portie inclusief de dooier, zijn eieren een slimme snackkeuze voor een snelle oppepper. En makkelijker eten koken wordt het niet… Hardgekookte eieren zijn waarschijnlijk een van de gemakkelijkste snacks om te maken en zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, B-vitamines en choline. Volgens de Harvard School of Public Health bevatten eieren essentiële voedingsstoffen en eiwitten die verband houden met een verlaagd risico op hartaandoeningen. Eiwitten zijn gemakkelijk verteerbaar en worden beschouwd als het perfecte eiwit voor het verkrijgen van vetvrije massa.

Vers fruit

Het eten van een middelgrote appel levert minder dan 100 voedzame calorieën op en is een van de beste snacks om je lichaam van brandstof te voorzien. Fruit bevat weinig calorieën maar veel voedingsstoffen. Dit is een geweldige combinatie om een ​​snelle en gezonde snack te definiëren. Vruchten zoals appels zijn een rijke bron van quercetine, een natuurlijke ontstekingsremmer en uitstekend geschikt voor spierherstel na de training. Appels bevatten ook veel vezels en het is aangetoond dat ze je metabolisme verhogen en gewichtsverlies bevorderen.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *