4 tips om succesvol in crypto te handelen

In crypto handelen is vandaag de dag zo gewoon als boodschappen doen. Veel mensen geloven dat cryptocurrency uiteindelijk de toekomst zal zijn. Dat dit ons definitieve betaalmiddel wordt. Het handelen in crypto wordt dan ook met de dag populairder. Toch moet dit niet onderschat worden. Handelen in cryptocurrencies vraagt namelijk om de nodige kennis en ervaring. Bovendien kan het best lastig zijn om geld te verdienen door het verhandelen van cryptomunten.

Wil jij je graag verdiepen in de wereld van crypto? En ben je benieuwd hoe je hier succesvol in kunt worden? Maak dan in elk geval gebruik van de volgende vier tips om alvast met wat basiskennis aan de slag te gaan.

1. Wees realistisch

Voordat je begint met het handelen in crypto is het eerst belangrijk om hier zo realistisch mogelijk in te staan. We kennen allemaal wel de verhalen van mensen die plotsklaps miljonair zijn geworden door de juiste slag op de cryptomarkt te slaan. Zo kwam Bitcoin ook voor het eerst groot in het nieuws toen een Nederlandse tiener plotseling miljoenen binnensleepte door de juiste ruilactie. Echter, de kans is veel groter dat je hier níet rijk van wordt. Denk dus niet als beginnende investeerder dat dit een slimme manier is om snel rijk te worden. Anders zou immers iedereen dit doen.

Bij het investeren in crypto komt (net als bij gewone aandelen) heel veel geluk kijken. Bovendien zal het meestal om kleine winsten gaan. Niet om gigantische bedragen. Juist als beginnende investeerder is het daarom belangrijk om zo realistisch mogelijk te blijven en niet onnodig hoge risico’s te nemen.

2. Maak gebruik van een Stop-loss

Liever niet te veel risico nemen? Of niet de mogelijkheid om de koersen nauwlettend in de gaten te houden de komende tijd? Dan is het slim om van een Stop-loss gebruik te maken. Deze kan je bij het traden instellen zodat je nooit meer verlies maakt dan je zelf al had ingecalculeerd. Als je geen Stop-loss gebruikt, kan dit mogelijk grote financiële gevolgen hebben en tot enorme verliezen leiden. Daarom is dit een veiligheidsmaatregel die je zeker niet mag vergeten in te stellen. Al helemaal niet als je pas net komt kijken in de cryptowereld.

3. Start met kleine bedragen

Sommige mensen hebben zo’n groot geloof in de cryptowereld dat ze direct zeer grote bedragen inzetten. Als beginnend handelaar in cryptomunten beschik je echter nog niet over de juiste hoeveelheid kennis van zaken om grote verliezen te voorkomen. Bedenk daarom goed hoeveel verlies acceptabel is. Zet nooit meer in dan je zou kunnen missen en start het liefst met kleine bedragen. Zo kan je eerst ontdekken en leren van je fouten, voordat het echt serieus geld gaat kosten als je ook maar een enkele fout maakt.

4. Buy low, sell high

Een vaak toegepaste techniek is wachten tot de koers van een cryptomunt heel laag ligt en mensen massaal hun munten verkopen. Op dat moment is het namelijk heel goedkoop om crypto aan te schaffen en de kans is daarna eigenlijk alleen maar groter dat de munt weer gaat klimmen. Verkoop je deze weer op het juiste moment? Dan kan je hier flink wat winst mee maken. 

Lees ook deze artikelen