Micro Haar Pigmentatie: de snelstgroeiende methode voor een kop vol haar

Ook last van kaalheid? Je bent niet alleen. Wetenschappelijk onderzoek onderzoek toont aan dat 42% van de mannen tussen de 18 en 49 jaar last heeft van matig tot veel haaruitval. Hoewel het waar is dat haarverlies met de leeftijd toeneemt, komt kaalheid ook bij jonge mannen steeds vaker voor. Nu zijn er verschillende methoden om mannelijk haarverlies te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen zoals Minoxidil tot complete haartransplantaties. Maar er is één behandeling die steeds populairder wordt en waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt: Micro Haar Pigmentatie (MPH), ook bekend als Micro Hair Pigmentation of Scalp Micro Pigmentation.

In deze post gaan we dieper in op deze behandeling van de hoofdhuid. We checken de voor- en nadelen ervan, en hoe deze zich verhoudt tot haartransplantaties en andere haarverliesbehandelingen. Check ook onderstaande video van BNN!

Oke, wat is Micro Haar Pigmentatie?

Micro Pigmentatie van de hoofdhuid is een proces waarbij miniscule naaldjes worden gebruikt om pigment in de hoofdhuid te “tatoeëren”. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling door echte haarfollikels te repliceren. Anno 2018 is Micro Haar Pigmentatie een van de beste behandelingen die gegeven kan worden om kaalheid te camoufleren. Ook worden littekens van haartransplantaties ermee vrijwel onzichtbaar gemaakt. Klinkt goed, toch? Lees snel verder!

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Micro Haar Pigmentatie-behandelingen van de hoofdhuid worden gewoonlijk verdeeld over een aantal afzonderlijke sessies, hoewel de werkelijke tijd kan variëren afhankelijk van de mate van het haarverlies, de stijl die je wilt hebt en andere factoren. Volgens Beauty Care Nederland, dé Nederlandse pionier op het gebied van MHP, komen de meeste klanten na anderhalf jaar terug voor een kleine touch-up. Vervolgens is er na ongeveer drie tot zes jaar nog een touch-up, waarna de behandeling volledig is voltooid. Dergelijke touch-ups, of na-behandelingen, kosten overigens slechts een fractie van de initiële behandelkosten.

Tijdens de behandelingen worden micronaalden gebruikt om pigmentstippen op de hoofdhuid te plaatsen. Dit proces lijkt erg op het krijgen van een tatoeage. Toch is MHP anders. Het is een zeer technisch, gespecialiseerd proces dat wordt uitgevoerd door getrainde experts. De kleine ‘pigmentpuntjes’ worden geplaatst in de bovenste huidlaag van de huid en creëren de illusie van een geschoren haar.

Voor de eerste MHP-behandeling maak je kennis met de expert die de behandeling uitvoert. Je bespreekt je behoeften zoals de vorm van de haarlijn, de positionering, evenals de dichtheid en schaduw van de pigmentatie. Gemiddeld duurt de eerste behandeling 3 tot 7 uur en wordt deze verdeeld over 1 of 2 dagen. Is deze laag volkomen genezen, dan wordt er na 3 tot 4 weken nog een detaillaag geplaatst.

Camouflage van littekens

Mocht je in het verleden gebruik hebben gemaakt van een haartransplantatie, dan kan je zijn achtergebleven met een groot litteken. Littekens die ontstaan zijn door eerdere haartransplantaties kunnen middels Micro Haar Pigmentatie worden behandeld. Sterker nog: ze kunnen vrijwel volledig onzichtbaar gemaakt worden. Voor ieder persoon kan een toereikende kleur worden aangemaakt, opgebouwd uit verschillende pigmenten die de natuurlijke huid en haarkleur zo perfect mogelijk benaderen. Op die manier wordt het litteken gecamoufleerd en wordt de natuurlijke uitstraling van echte haarfollikels gecreëerd. Het resultaat: de illusie van een kop vol haar.

Dat wil ik! Maar wat zijn de nadelen?

• MHP is een semi-permanente procedure, iets wat sommige mannen als een andeel beschouwen. Omdat het haarpatroon hetzelfde blijft – net als een tatoeage op je huid – is voor het verwijderen van MHP een laserverwijderingsproces vereist. Dit is een gemakkelijke behandeling: meestal zijn er één á twee behandelingen nodig om alles weer volledig te verwijderen.

• Langdurige blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon kan de mate van vervaging vergroten. Het kan voorkomen dat je daarom nog eens terug moet naar de kliniek om de pigmenten bij te laten werken. Aangeraden wordt om bij blootstelling aan de zon de hoofdhuid met SPF 50 te beschermen.

• Mannen moeten hun haar erg kort houden om ten volle te kunnen profiteren van de uitstraling van de MHP. Ben je al kaal? Dan is dat natuurlijk geen probleem!

Beauty Care Nederland

Klinkt een kop vol met stoppels je als muziek in de oren? In Nederland kun je dan het beste terecht bij Beauty Care Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Katwijk aan Zee en maakt gebruik van geavanceerde apparatuur en pigmenten van de beste kwaliteit. Daarnaast zijn ook elders niet naar tevredenheid geplaatste MHP te verwijderen of te herstellen door Beauty Care Nederland. Naast Micro Haar Pigmentatie kan je bij het bedrijf overigens terecht voor ongeveer alle haargerelateerde behandelingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Derma Stimulation Treatment, die de haargroeicyclus stimuleert en zorgt voor een dikker bos met haar. Ook voor tattooverwijdering ben je er aan het juiste adres. Lees hier meer.

Dus mannen, lopen jullie er nog kaal bij komende zomer, of kiezen jullie voor een hoofd vol met haar?

Niet overtuigd?

Nog steeds niet overtuigd van de effecte van Micro Haar Pigmentatie? Misschien helpen onderstaande foto’s je een eigen oordeel te scheppen!

Total
21
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*