Mannen en seksspeeltjes: nog steeds een taboe, maar waarom?

De verkoop van seksspeeltjes voor mannen neemt toe. Toch eerst er nog steeds een groot taboe op seksspeeltjes. Waarom is het zo normaal dat vrouwen een vibrator in hun nachtkastje hebben liggen, maar vinden mensen het vreemd als een man ’s avonds zijn Fleshlight gebruikt?

Adam Lewis, ontwikkelaar van seksspeeltjes voor mannen bij Hot Octopuss, zegt dat het taboe deels komt vanwege hoe mannenseksspeeltjes eruitzien en werken. “De meeste van die speeltjes zijn ontworpen om de seksuele handelingen van een man bij een partner na te bootsen,” vertelt Lewis in 2016, in een interview met Thrillist. “Dit heeft geleid tot de gedachte dat een man die een seksspeeltje gebruikt op z’n minst een klein beetje pervers of wanhopig moet zijn.”

51 procent

In 2014 deed de FHM een onderzoek onder hun mannelijke lezers waarbij gevraagd werd naar hun meningen en ervaringen met seksspeeltjes. Wat bleek? Ruim 51 procent van de mannen had seksspeeltjes thuis liggen, met als populairste de cockring en de Fleshlight op een nipte tweede positie. 78 procent zei tevens dat ze overwegen een seksspeeltje aan te schaffen voor sologebruik. Slechts 22 procent zag dit absoluut niet zitten.

Dus waarom zien we het gebruik van seksspeeltjes door vrouwen als stimulerend en positief, maar maken we mannen die dezelfde keuzes maken belachelijk? Wanneer vrouwen zouden begrijpen dat producten als de Fleshlight Stamina Training Unit mannen kan helpen hun uithoudingsvermogen te vergroten, zouden ze er wellicht minder negatief tegenover staan.

Erectiestoornissen

Dr. Michael Werner MD, een uroloog en specialist in seksuele disfunctie, beveelt seksspeeltjes aan als een vitaal onderdeel van de behandeling van erectiestoornissen (ED), waaronder: penispompen, vernauwingsbanden (penisringen) en vibrators voor gebruik op de penis.

Er is ook een angst rond heteroseksuele mannen die als homo gebrandmerkt worden als ze toegeven prostaatstimulators te gebruiken. “Ik heb eens een keer dronken tegen een paar vrienden verteld over het experimenteren met seksspeeltjes en ze bespotten me meteen en zeiden me dat ik homo moest zijn. Deze misvatting dat het genieten van anale stimulatie van invloed is op je seksualiteit is belachelijk. Dus er is nog steeds een echte angst om uitgelachen en belachelijk gemaakt te worden”, vertelt een 25-jarige man.

Gezondheid

Studies uitgevoerd aan de Indiana University in de VS in 2009 hebben aangetoond dat 45 procent van de mannen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar die seksspeeltjes gebruiken, meer geneigd zijn deel te nemen aan seksuele gezondheidsbevorderende gedragingen zoals testikelonderzoek en mannelijke seksuele gezondheidsklinieken. Ze scoorden ook hoog op tevredenheid over erectiestoornissen, geslachtsgelijkheid, orgastische functie en seksuele begeerte.

De voordelen van een orgasme zijn daarnaast enorm voor zowel lichamelijk als geestelijk welzijn, en recent onderzoek van de Harvard Medical School heeft uitgewezen dat regelmatige orgasmes het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker met 22 procent kunnen verminderen , dus alles wat een orgasme toevoegt of mogelijk maakt, kan alleen maar goed zijn.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *