Lamborghini bevestigt dat de volgende generatie Aventador en Huracan PHEV’s zullen zijn

Het is officieel, Lamborghini CEO Stefano Domenicali bevestigde tegenover Top Gear magazine dat de volgende generatie Aventador en Huracán plug-in hybrids zullen worden. Autocar meldde afgelopen oktober dat de volgende Huracán batterijen van de “volgende generatie” zou krijgen om zijn dikke V10 te helpen wanneer hij rond 2022 debuteert. Het lot van de opvolger van de Aventador S was echter onduidelijk, met de zekerheid dat het een midden gemonteerde V12 motor bevatte. Nu weten we zeker dat het een V12 krijgt met een klein volledig elektrisch bereik.

Een Lambo op een batterij?

Op het eerste gezicht is dit verontrustend nieuws. Batterijen betekenen meer kracht, maar ook meer gewicht. En zoals we allemaal weten, is gewicht de vijand als het aankomt op snelheid. Top Gear rekende uit hoeveel elke coupe zou kunnen winnen – zowel qua gewicht als qua vermogen – door de huidige motor van elke auto te combineren met de 134-pk sterke elektromotor en de 14-kWh lithium-ion-accu van de Porsche Panamera Turbo S e-hybride. Volgens de cijfers zou de Aventador S van 730 pk naar 860 pk gaan. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat Porsche zei dat het hybride systeem 330 kilogram optelt bij het gewicht van de Panamera, wat dus ook voor de Aventador zou gelden. De nieuwe Huracán-aanpassing strekt zich uit van 602 pk tot 728 pk.

“Zolang ik technisch directeur ben, zullen onze supersportwagens geen turbomotor hebben”, vertelde Maurizio Reggiani, de technische leider van Lamborghini. “Het gaat over emotie. Als je geen emotie hebt, dan heb je niets,” Wat dit betekent, verduidelijkte Reggiani later, is dat de van nature aangezogen V12- en V10-motoren nog een generatie zullen voortbestaan, maar dan met hybride hulp en een klein elektrisch bereik om het bedrijf te helpen zijn gemiddelde uitstoot te verminderen.

Stille Lamborghini

“De grote vragen gaan over de looks en het gewicht. Ja, dit zal een stille Lamborghini zijn, maar druk op het gaspedaal en de motor zal écht komen. De stilte duurt slechts enkele seconden en dan komt het geluid. Ik denk niet dat de technologie voor een volledig elektrische Lamborghini klaar zal zijn tot 2026,” legde tevens uit. “Hybrides zijn een stap in die richting.”

Zitten jullie al te wachten op een elektrische Lambo?

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *