Hybride werken: een nieuwe manier van werken die ons leven verandert

Wat is hybride werken? Je hebt vast en zeker weleens een keer gehoord van het fenomeen hybride werken. Dit is namelijk een manier die ons leven op een totaal andere manier heeft veranderd en waarvan is aangetoond dat het ook daadwerkelijk werkbaar is. En sinds de pandemie zijn zowel werkgevers als werknemers in gaan zien dat deze manier van werken erg aantrekkelijk is. Je profiteert namelijk van een aantal erg gunstige voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Werk en privé kunnen veel beter met elkaar worden gecombineerd

Want werk je hybride, dan kom je er al erg snel achter dat werk en privé erg goed met elkaar kunnen worden gecombineerd. Zo kan er bijvoorbeeld prima een wasje worden gedraaid tijdens de lunchpauze en je hebt natuurlijk niet langer meer te maken met lange files op de heen- en terugweg. En reken je deze reistijd om op een jaarbasis, dan kom je er al erg snel achter dat het om behoorlijk wat uren gaat. Niet zo gek dus dat het niet alleen vaker wordt gestimuleerd door werkgevers, maar dat ook steeds meer werknemers dit verwachten.

De productiviteit van werknemers kan aanzienlijk worden vergroot

In je eigen en vertrouwde omgeving zijn er altijd wel een paar taken die dan net even wat beter, sneller en makkelijker kunnen worden uitgevoerd. In huis is je concentratie namelijk opperbest. Je hebt niet langer meer te maken met bellende collega’s om je heen, het geluid van de koffiemachine of collega’s die je bureau maar al te goed weten te vinden. En deze opperste concentratie zorgt ook nog eens voor minimale afleiding tijdens het werken.

Integreer deze vorm van werken bij jou op de werkvloer

En als werkgever profiteer je ook van een aantal voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld op de energiekosten besparen en er kunnen bijvoorbeeld steeds meer flexplekken in het leven worden geroepen. Het kan zelfs zo zijn dat je de werknemers alleen nog maar verplicht om naar kantoor te komen voor meetings waarin persoonlijk contact gewenst is. Denk daarbij aan een kwartaalbespreking of een marketing scrum.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden om hybride werken terug te laten komen op de werkvloer. Zo kunnen werk en privé beter gecombineerd worden en vergroot het de productiviteit van werknemers. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Lees ook deze artikelen