De geheime krachten van MSM poeder (zoals een volle baard!)

Als men ervoor kiest gezonder te gaan leven, is een van de vele veranderingen die zij doorvoeren het innemen van betere voedingsstoffen. De multivitaminen en omega 3-pillen worden massaal uit de winkelrekken getrokken en een week later zouden we weer helemaal gezond zijn. Helemaal prima: iedereen doet het op zijn eigen manier, maar wat nou als we je zouden vertellen dat er een onderschat middel is dat écht geheime krachten lijkt te hebben? We hebben het over MSM poeder, een natuurlijke bron van organisch zwavel.

MSM poeder bevordert de aanmaak van collageen. Een van de resultaten? Een vollere, mooiere baard!

MSM Poeder? Wat is dat dan?!

MSM is een afkorting van methylsulfonylmethaan. Deze natuurlijke en actieve bron van organisch zwavel komt van nature voor in alle levende organismen, wat betekent dat het voor ons eigen lichaam enorm gemakkelijk is om op te nemen. Zwavel behoort samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen die ons lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. De wateroplosbare substantie vervult in ons lichaam een aantal essentiële functies. Zo wordt MSM gebruikt om rode bloedcellen, aminozuren, collageen en keratine te produceren. De belangrijkste functie van MSM poeder is echter het bevorderen van de doorlaatbaarheid van alle cellen in ons lichaam. Wat dit inhoudt is dat onze cellen voedingsstoffen beter op kunnen nemen en afvalstoffen effectiever kunnen verwijderen.

Klinkt goed. Maar wat heb ik er concreet aan?

Oké, oké. Veel chemisch gepraat, maar het voldoende binnenkrijgen van MSM biedt ook hele concrete voordelen. Voor ons mannen: wat dacht je bijvoorbeeld van de aanmaak van collageen, wat weer verantwoordelijk is voor het krijgen van een geweldige volle baard? Ook een gezond stralende huid is een van de vele voordelen van zwavel. Hieronder een kort overzicht van de voordelen van MSM Poeder:

  • Bevordering van de flexibiliteit van je spieren
  • Een goede bescherming tegen veel ziektebeelden
  • Bestrijden van ouderdomsverschijnselen zoals rimpels
  • Een versoepeling van de gewrichten
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Een zuiverende werking van de urinewegen en blaas
  • Sterker, voller baard- en hoofdhaar
  • Mooiere, krachtigere nagels
  • Een mooie, glanzende huid

Kortom: een hele legio aan voordelen, en het enige wat nodig is, is een klein schepje MSM-poeder als dagelijkse toevoeging aan je favoriete smoothie, shake of ander drankje. Zwaveltekort is vooral bij ouderen eerder regel dan uitzondering. Het resultaat van te weinig aanmaak van zwavel wordt echter in verband gebracht met een verslecht immuunsysteem, artritis, reuma, geheugenverlies en acne. Ook dermatologische problemen zoals een droge huid en haaruitval kunnen hierdoor ontstaan. Hoe dit komt? Onvoldoende zwavel zorgt ervoor dat het lichaam niet snel genoeg beschadigd weefsel kan vervangen, waardoor abnormale cellen worden aangemaakt die weer tot ziekten en aandoeningen kunnen leiden. Het gebruik van MSM-poeder gaat dit tegen.

Hoe kom ik aan MSM-poeder?

Ons lichaam is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de aanmaak van MSM. Simpelweg omdat zwavelverbindingen zijn nodig om bloedeiwitten en te aminozuren vormen en ze de aanmaakvan keratine mogelijk maken. Hoe ouder we echter worden, hoe minder MSM er in ons lichaam wordt aangemaakt. Daarnaast is het niet altijd vanzelfsprekend dat er voldoende MSM wordt aangemaakt. Een mooie uitkomst is het gebruik van MSM-poeder, die je onder andere bij een winkel als Holland & Barrett (voorheen De Tuinen), kunt aanschaffen.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *