Elektrische scooters: de voor- en nadelen

Van elektrische auto’s kijkt tegenwoordig niemand meer op. Ook elektrische scooters worden steeds populairder. Maar wat zijn precies de voor- en de nadelen? En wat betekent elektrisch scooteren voor je scooterverzekering? Tijd om alles op een rij te zetten!

Voordeel: het is beter voor het milieu

Tsja, deze zal voor iedereen wel duidelijk zijn. Een elektrische scooter stoot nu eenmaal veel minder schadelijke stoffen uit dan een scooter die op benzine rijdt. De CO2-uitstoot van een elektrische scooter is zelfs helemaal nul. Een groot voordeel, dat de komende jaren voor veel meer mensen een belangrijke reden zal zijn om elektrisch te gaan rijden.

TIP: Kies een allrisk scooterverzekering. Elektrische scooters zijn meestal nog gloednieuw, dus daar wil je lang van genieten. Met een allrisk verzekering verzeker je ook de schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt.

Voordeel: je rijdt goedkoper

Als je nu een scooter op benzine hebt, schrik je vast af en toe bij de benzinepomp. De prijzen van benzine stijgen vaker dan dat ze dalen. Dat betekent dat je dagelijkse scooterritjes soms best prijzig kunnen zijn. Daar heb je geen last meer van met een elektrische scooter. Elektriciteit is nu eenmaal veel goedkoper dan benzine.

Voordeel: je rijdt lekker stil

Het snerpende geluid van een scootermotor is toch net even wat minder prettig dan dat van een ronkende, grote motor. Niet zo fijn voor omstanders, maar ook niet voor jezelf. Met een elektrische scooter is het muisstil, heerlijk! Alsof je door het drukke verkeer zoeft, terwijl je zelf heerlijk relaxed blijft.

Nadeel: je kunt niet zo heel ver rijden

Als je accu leeg is, moet je ‘m weer opladen. Dat duurt natuurlijk eventjes. Daar heb je minder last van bij een scooter op benzine. Je zoekt een benzinepomp en je rijdt weer verder. Dat kan lastig zijn als je vaak ver op je scooter wilt rijden. Gebruik je de scooter vooral voor korte ritjes in de buurt? Dan zul je hier minder last van hebben.

Nadeel: de aanschaf is duurder

Zodra je de scooter hebt rij je een stuk voordeliger op een elektrische scooter dan op een exemplaar met benzinemotor. Maar voordat het zover is moet je eerst een elektrische scooter kopen. En dat is wel iets duurder dan bij een gewone scooter. Daar staat tegenover dat je dit verschil uiteindelijk wel weer terugverdient.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *