Een thuiskantoor waar je blij van wordt!

Sinds de coronapandemie is het thuiswerken nog meer ingeburgerd dan vroeger. Misschien kreeg je van je baas het fiat om twee tot drie keer per week van thuis uit te werken? Dan ken je intussen ongetwijfeld het belang van een goed ingericht thuiskantoor. We geven je enkele tips om je werkruimte nog aangenamer te maken!

Clean desk

Het begrip ‘clean desk’ doet je misschien duizelen als je nu naar je bureau kijkt, maar het is echt wel mogelijk om je werkruimte strak en schoon te houden. Alles begint bij het ordenen van je spullen en daar heb je wat hulpmiddelen voor nodig. Denk maar aan een archiefkast voor documenten, mappen, sorteerbakjes, … Geef elk hulpmiddel dat je dagelijks gebruikt een vaste plaats, zoals een plek voor je laptop, de lader, je headset, een box waarin je usb’s en andere waardevolle externe schijven kunt opbergen. Zo ben je alvast een heel eind op weg om alles een plekje te geven en snel op te ruimen op het einde van je werkdag.

Gedoseerde lichtinval

Zwaar onderschat, maar superbelangrijk is het om rekening te houden met de lichtinval bij de inrichting van je kantoor. Valt er te veel licht op je beeldscherm, dan kun je gebruik maken van gordijnen die het licht deels filteren. Met een voile (of vitrage) kies je voor een transparante stof die niet alleen de inkijk vermindert, maar tegelijkertijd de sterkste stralen filtert zodat je rustig kunt werken. De juiste keuze qua lichtinval draagt niet alleen bij aan je gemoedsrust, maar zorgt ook voor een aangenaam werkklimaat. Je kunt je bureau het beste richten naar een raam met een vergezicht. Af en toe eens in de verte staren is goed voor je ogen waardoor ze minder snel vermoeid raken.

Ergonomisch zitcomfort

Lange tijd aan je computer gekluisterd zitten, is niet altijd een goed idee. Neem regelmatig een kleine pauze, bijvoorbeeld om een drankje te halen, en strek even de benen. Heb je de laatste tijd veel last aan je rug? Dan is het zeker het overwegen waard om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Ook de installatie van een monitor en extra toetsenbord om je laptop aan te sluiten is een must. Je vergroot er niet alleen je schermruimte mee, maar het draagt ook bij aan een ergonomische zithouding.

Persoonlijke inrichting

Plan je nog een hele tijd van thuis uit te werken, investeer dan in hedendaagse materialen met een moderne look. Niets zo leuk dan je echt thuis te voelen in je eigen kantoor. Kies je bijvoorbeeld voor houten jaloezieën aan het raam als decoratie, dan ga je meteen voor een strakke, stijlvolle look. Denk aan een leuk behangpapier, maar vermijd te drukke patronen en voeg persoonlijke accessoires toe. Misschien heb je nog je oude typemachine op zolder staan of hang je een leuke foto van je gezin aan de muur? Wees creatief en maak je thuiskantoor persoonlijk. Een mooi en ordelijk thuiskantoor bevordert de productiviteit waardoor jij bergen werk zal verzetten!

Lees ook deze artikelen