Een goede ondersteuning bij een blessure

Het oplopen van een blessure zit in een klein hoekje, alleen het herstellen van een blessure is helaas een langer durend traject. Of je nu een blessure oploopt tijdens het werk, tijdens het sporten of wanneer je gewoon bijvoorbeeld in de stad loopt. Blijft het toch vervelend om in een keer beperkt te worden in je kunnen. In deze blog gaan we in op een paar blessures en hoe je de beperkingen kunt beperken.

Een polsblessure   

Net als eigenlijk bijna alle lichaamsdelen gebruik je de polsen heel vaak, wanneer je een blessure oploopt aan je pols is dat nooit handig. Normaal gesproken hebben je polsen al veel te verdragen, van het tillen van spullen tot het simpel aankleden. Hiervoor heb je allemaal kracht nodig in je polsen. Om ervoor te zorgen dat je wel nog iets kunt met je polsen tijdens een blessure, kun je ervoor kiezen om een polsbrace te nemen. Een polsbrace zorgt er namelijk voor dat de pols onder druk komt te staan, deze druk zorgt ervoor dat de pols minder belast wordt. Nog steeds kun je niet alles met de pols maar wel al meer. 

Een knieblessure

Naast de pols heeft ook de knie veel te verdragen waardoor een blessure niet fijn is, je hebt tenslotte je knie nodig om op te lopen aangezien de knie tijdens het lopen onder druk komt te staan. Maar ook voor wanneer je bijvoorbeeld iets zwaars gaat tillen, komt deze extra druk ook weer bij de knie uit. Dus net als de pols is de knie eigenlijk onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat je de knie nog een beetje kunt blijven gebruiken, kun je een speciale kniebrace nemen. Een kniebrace is speciaal gemaakt om de juiste druk uit te oefenen op de knie, net als dat de polsbrace de juiste druk geeft op de pols. 

Verschillende soorten brace 

Als je opzoek bent naar een brace die jou kan helpen bij het herstellen van een blessure, zijn er veel meer verschillenden brace dan alleen de kniebrace en polsbrace. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is een brace voor te vinden. Zo heb je namelijk een voet brace, een schouderbrace, een rug brace etc. Daarnaast heb je ook nog van bijvoorbeeld de polsbrace verschillende soorten. Je hebt een grote brace met veel ondersteuning en een kleine met weinig ondersteuning. Maar ook een voor je linkerpols en een voor je rechterpols.  

Lees ook deze artikelen