Een gezonde levensstijl: makkelijker dan je denkt!

Het behouden van een gezonde levensstijl lijkt voor veel mensen een grote uitdaging te zijn. We eten veelal te ongezond en we bewegen te weinig. Uit onderzoek blijkt dat de meesten zelfs moeite hebben om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van dertig minuten vol te maken. Dit is zorgwekkend. Zeker nu we net een gigantische gezondheidscrisis achter de rug hebben. Meer dan ooit is gebleken hoe belangrijk gezond leven precies is. Daarom wordt het hoog tijd om het roer om te keren. Er een gezonde levensstijl op nahouden is namelijk makkelijker dan je denkt. Maar je moet hier uiteraard wel wat voor doen! Met de volgende tips gaat het zeker lukken om het tij te keren. 

Zorg voor voldoende beweging 


Wist je dat het wordt aanbevolen om minimaal dertig minuten per dag goed te bewegen? Dus niet alleen slenteren naar de supermarkt, maar echt even doorstappen of fietsen? Dertig minuten lijkt misschien weinig, maar het zal je nog verbazen hoeveel mensen hier niet dagelijks aan komen. Mede doordat we meer thuis zijn gaan werken, is het aantal bewegingsmomenten flink afgenomen. Het lichaam is echter niet gemaakt om lang stil te zitten. Het is niet voor niets dat zitten ook wel het nieuwe roken wordt genoemd. 

Daarom is het belangrijk om allereerst meer beweging in de dag te creëren. Dit doe je al door eenvoudige aanpassingen te doen in het alledaagse leven. Pak bijvoorbeeld de fiets om de kinderen naar school te brengen of een bezoekje aan de supermarkt te brengen, maak tijdens je pauzes een stevige wandeling en geniet van de buitenlucht of ga thuis aan de slag met een work-out via YouTube. 

Als je écht meer wilt bewegen en tegelijkertijd aan je conditie en gezondheid wilt werken, is een lidmaatschap op een sportschool in Almere natuurlijk verreweg de beste optie. Hier krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om jouw doelen te behalen. 

Slaap voldoende 


We zijn steeds drukker geworden. Dat betekent vaak ook dat de drukte ten koste gaan van ons slaappatroon. Hoeveel slaap je nodig hebt is van verschillende factoren afhankelijk. Zowel van je leeftijd als je eigen lichaam. De één kan gemakkelijk functioneren met slechts zes uur slaapt, terwijl de ander minimaal acht á negen uur nodig heeft. Je voelt vanzelf wat voor jou het beste werkt. Te weinig slapen is funest voor het lichaam. Je lichaam heeft slaap nodig om te kunnen functioneren. 

Zorg voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon 


Gezond eten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Juist doordat we zo druk zijn, kiezen we vaker voor ongezonde alternatieven. Dit is in principe ook niet erg. Zolang dit maar niet structureel gebeurt. Balans is het sleutelwoord. Probeer ongeveer 80 procent van de tijd op je voeding te letten en geniet 20 procent van al het ‘verboden lekkers’. Zo blijf je mooi op gewicht en val je misschien zelfs wast overtollige kilo’s af. Je kunt zelf bepalen hoe je deze twintig procent indeelt. Je kunt iedere dag voor één lekkere snack kiezen of in het weekend bijvoorbeeld voor een wat ongezondere avondmaaltijd. 

Lees ook deze artikelen