Een dagje buiten de deur werken? Deze zaken zijn onmisbaar!

We worden steeds mobieler, ook in ons werk. De tijd dat we kantoorwerk uitsluitend vanuit kantoor konden uitvoeren, die ligt ver achter ons. We hebben tegenwoordig geen kabel meer nodig om verbonden te zijn met het internet. Geen vaste telefoonlijn om gesprekken te kunnen voeren. En zelfs geen elektriciteit om waar we maar willen ons werk te kunnen doen. Maar wat hebben we dan wel nodig om een dagje buiten de deur te werken?

Hoe houd je het de hele dag vol?

Ergens even neerploffen en snel je mail checken en beantwoorden, dat is nooit echt een probleem. Dat kun je vaak al vanaf je telefoon doen, en je hebt er dus niks extra’s voor nodig. Anders wordt het als je een flink aantal uren of zelfs een hele werkdag op een andere locatie dan kantoor of je thuiswerkplek doorbrengt. Als dat het geval is, zal je van tevoren even na moeten denken over wat je zoal mee wil en moet nemen. Zeker op het gebied van elektronica, want als deze niet goed werkt kunnen we tegenwoordig maar weinig meer.

Een laptop, die is doorgaans wel noodzakelijk als je ergens een dagje gaat werken. Veel mensen kiezen ervoor om hun laptop te gebruiken als een geheel, en dus te typen op het ingebouwde toetsenbord en te scrollen en klikken met de ingebouwde muis. Dat kan, maar eigenlijk niet een hele dag. Zeker als je aardig wat typewerk te wachten staat, of wanneer je je muis veel gebruikt, is het niet heel ergonomisch om je laptop zonder accessoires te gebruiken. Een los toetsenbord zorgt ervoor dat je je laptop wat hoger kunt plaatsen, zodat het scherm in een rechte lijn staat ten opzichte van je ogen. Wel zo fijn voor je nek. Een losse muis is in dat geval ook onmisbaar, en maar goed ook, want ook dit werkt een stuk ergonomisch verantwoorder dan de ingebouwde muis die je laptop rijk is.

Denk aan de juiste extraatjes

De meeste laptopaccu’s kunnen, mits goed opgeladen, best wat uurtjes mee. Ga je echter een hele dag ergens werken, dan mag je zeker je laptop oplader niet vergeten. Zeker als je een laptop flink gebruikt kan de accu snel leegraken. Met een beetje pech moet je je werkdag eerder afbreken omdat de accu leeg is, en raak je door het plotseling uitvallen ook nog eens werk kwijt. Zonde!

Zorg dus altijd dat je een oplader meeneemt. En let er goed op dat dit de juiste is! Een Lenovo oplader gaat niet goed werken op een HP laptop, en vice versa, en kan zelfs voor beschadigingen zorgen. Zeker nu we vaak meerdere laptops in huis hebben is het bij het inpakken van je tas dus even opletten dat je de juiste oplader erin stopt.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *