Altijd gekleed naar het weer tijdens het werken

Werkkleding kan in sommige gevallen best lastig zijn. Je wil je namelijk warm kleden en moet goed beschermd zijn, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat je niet té warm gekleed bent omdat dit weer kan zorgen voor een oncomfortabel gevoel en ongemakkelijk werken. Hoe zorg je ervoor dat je warm gekleed bent, maar dat je het niet te warm gaat krijgen? Hoe kleed je jezelf altijd perfect voor het weer? Lees verder voor een paar tips.

Laagjes en nog meer laagjes!

Laagjes zijn altijd belangrijk tijdens het werken, met name in de buitenlucht. Je raadt het namelijk al. Heb je het warm? Dan doe je gewoon je pilotenjas van mascot of andere jas uit. Heb je het koud, dan kun je die of een andere jas of vest gewoon weer aan doen. Zorg daarom dat je altijd iets van een jas of vest bij je hebt, en dat je daaronder niet iets draagt wat te warm is. Neem altijd extra dingen mee, werkhandschoenen en een muts zijn nooit verkeerd, ook al verwacht je het niet nodig te hebben. Het zal een keer van pas komen, en dan ben je jezelf enorm dankbaar.

Voorbereid op regen

Werk je buiten? Dan is het weer altijd onvoorspelbaar. Het kan in Nederland zomaar gaan regenen op elk moment van de dag, dus bereid je hierop voor. Waterdichte werkschoenen zijn eigenlijk onmisbaar. Niks is namelijk zo naar als dat je sokken nat raken door je schoenen heen. Ook handig is om een waterdichte jas te hebben, zodat je, als het regent, niet helemaal nat gerend wordt. Deze kun je aanhouden, maar ook gewoon meenemen. Regenbroeken zijn ook geen slecht idee om achter de hand te houden. Bovendien zorgen dit soort kledingstukken niet zo zeer voor warmte, wat mooi meegenomen is. Als je namelijk een dikke broek over je normale broek heen doet, wordt dat niet comfortabel.

Thermokleding als onderlaag

Veel mensen dragen thermokleding onder de normale kleding tijdens het werk. Dat kan, en zeker in de wintermaanden is dat erg fijn aangezien je zo goed warm blijft. Maar als je het een keer draagt op een dag dat het echt niet nodig is, heb je ook flink spijt. Kijk goed naar de weersvoorspelling en draag alleen thermokleding als je zeker weet dat het koud genoeg wordt om dit te dragen. Zo voorkom je dat je straks staat te zweten tijdens het werk, ook al is het buiten niet heel warm.

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *