A Man’s Wardrobe: 8 modetrends voor mannen in de lente en zomer van 2021

Welke man verwelkomt na een aantal koude wintermaanden nou géén welverdiende warmte? Ja, mannen, het is tijd om de dikke wollen truien op te bergen, de dikke jassen in je kledingkast terug te hangen en een arsenaal aan lente- en zomerkleding tevoorschijn te halen. De zonnestralen komen namelijk langzaam het land binnen, en dat betekent een hoop verandering in het modelandschap voor mannen. Wij bezochten Otto.nl en verzamelden aan de hand van hun ruime assortiment 8 modetrends voor deze lente en zomer!

Shirts met lange mouwen

Laten we eerlijk zijn: hoewel de lente al in volle gang is, kan het buiten nog best koud zijn. Button-down overhemden met lange mouwen zijn zeer veelzijdige items die elke man in zijn garderobe zou moeten hebben hangen. Ga bijvoorbeeld voor linnen, één van de meest ideale stoffen voor warm weer. Het is luchtig, ziet er goed uit en geeft je een geweldige casual en zomerse uitstraling.

De Henley

Een andere optie is de henley, een katoenen hemd met 3 of 4 knopen die uit de kraag komen. Deze shirts zijn een fijne keuze in de lente en bovendien moeiteloos te combineren met jeans of andere broeken. De henley is een essentieel onderdeel van de lentegarderobe van elke man en ziet er het beste uit als hij nauw op het lichaam past. Trendy is de washed look, zoals bijvoorbeeld dit exemplaar van Tom Tailor.

Korte mouwen

Begint de warmte écht door te komen? Dan zijn shirts met korte mouwen natuurlijk een must-have. Een trend anno 2021 zijn shirts gemaakt van bamboe. Deze shirts zijn sterker, zachter én luchtiger dan bijvoorbeeld katoenen shirts. Toch blijft ook de eenvoudige T-shirts met ronde óf V-hals kraag populair – vooral in lichte pastelkleuren.

Sneakers

Als je had gehoopt dat de schoenen trends van de lente van 2020 eindelijk voorbij waren, dan ben je misschien teleurgesteld. Met een strakke, minimalistische look en een geweldig contrast voor de meeste outfits, is een effen witte sneaker vaak het werkpaard van het schoenenarsenaal van elke man. Deze herenschoenen zijn een must-have voor iedere man en het best ook nog eens vrijwel bij iedere outfit – zowel zakelijk als casual.

All-out met overhemden

Wil je korte mouwen, maar ben je gewoon fan van overhemden? Dan heb je geluk: ook overhemden met korte mouwen zijn een prima keuze deze lente en zomer. Ze zien er geweldig uit in effen kleuren, maar doen het ook goed in opvallende printjes (ga voor bloemen als je écht de zomer wilt proeven). All-out mag best deze zomer, we hebben al genoeg onopvallend binnen gezeten!

Denim jasjes

Het denim jasje is zonder twijfel een van de meestgebruikte keuzes voor bovenkleding. Het eenvoudige jasje bestaat niet alleen al een eeuw, maar is er om te blijven. Het is een betrouwbare, middelzware keuze voor een mooie, luchtige dag. Denim ziet er stoer en tegelijkertijd casual uit. Daarnaast past zo’n jack perfect boven een katoenen T-shirt en donkere jeans.

Chino’s

Chino’s (AKA khakis, hoewel niet altijd beige) zijn zonder twijfel de meest veelzijdige broek voor het warmere weer. Lichtere, ademende mengsels van katoen en linnen vormen een groot deel van de lente-outfits voor heren. Klassieke chino’s in kaki, olijfgroen, marineblauw en grijs zouden een plekje moeten vinden in je voorjaarsgarderobe.

De juiste accessoires

De perfecte lente- of zomeroutfit is niet af zonder de nodige accessoires. De lente en zomer bieden volop mogelijkheden voor avontuur, dus het is essentieel om de juiste uitrusting te hebben en een manier om alles mee te nemen. Dat brengt ons bijvoorbeeld bij een toffe denim rugzak, maar ook een mooi horloge mag niet ontbreken.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *