De laatste Rolex die ooit gebruikt werd in een James Bond-film binnenkort te koop

Hij was misschien wel de meest ‘serieuze’ acteur die ooit James Bond speelde, maar het valt niet te ontkennen dat de laatste verschijning van Timothy Dalton als de iconische Britse spion een speciale was.

James Bond’s laatste Rolex

1989’s License to Kill was echter niet alleen de laatste Bond-film van Dalton, het was ook de laatste film waarin 007 een Rolex-uurwerk om zijn pols had. Dit was dus voor Omega het nieuwe favoriete horlogemerk van Bond werd, startende met Pierce Brosnan. Toch hoeft al die Rolex-Bond nostalgie niet verloren te gaan. De Rolex Submariner die gedragen werd door Dalton’s stuntdubbel in de film staat namelijk op het punt om geveild te worden. Verwacht wordt dat het horloge ergens tussen de 70.000 en 100.000 euro zal opbrengen wanneer het op 30 oktober onder de hamer gaat bij Fellows. Da’s best wat geld voor een horloge dat niet door Dalton zelf werd gedragen. Maar goed, misschien zijn er een paar hardcore 007-fans die toevallig een extra 100.000 euro hebben rondslingeren.

De uiteindelijke koper krijgt een Submariner (referentie 5513), compleet met saffierglas en bijpassende oyster-band met pure Bond-geschiedenis. De 007 Submariner wordt daarnaast vergezeld van originele Rolex-papiersoorten, foto’s uit de set van de film, een boekje met de productie van de film en een certificaat van echtheid van EON Production die de film ondersteunde.

Op zoek naar coole James Bond geschiedenis? Check dan snel het Britse Fellows.

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *