Hertog Jan Vatgerijpt wint titel beste Craft bier ter wereld

Tijdens de Meiniger International Craft Beer Award, een van de belangrijkste biercompetities ter wereld, is Hertog Jan in de prijzen gevallen met zijn Grand Prestige Vatgerijpt. Eenmaal wonnen de verschillende soorten in eikenhouten vaten gerijpte Grand Prestiges platina, driemaal Goud én de prijs voor het allerbeste Craft bier wereldwijd voor het jaar 2017.

“Hertog Jan Vatgerijpt is een bijzonder smaakavontuur van onze brouwers. Het begon medio 2016 op twee verschillende plekken: onze brouwerij te Arcen en Goose Island in Chicago.”

Zelf hebben we de Grand Prestige Vatgerijpt op de redactie helaas nog niet geproefd, maar dat staat na dit nieuws absoluut op de planning. De vier bieren onder de Grand Prestige Vatgerijpt-lijn won in Nederland al veel waardering, maar nu is er dan ook de officiële erkenning voor het merk. Negentig experts wereldwijd reikte voor de vierde keer de prijzen uit. De allerhoogste eer ging naar de variant die negen maanden in originele cognacvaten heeft gerijpt: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Cognac. Dit bier won met Platina niet alleen de hoogste onderscheiding, maar werd door de professionele jury ook benoemd tot “Craft Beer des Jahres 2017 International”. Met het zonnetje wat momenteel buiten schijnt kunnen we alleen maar zeggen: tijd voor een biertje! Wellicht een lekker Vatgerijpt pilsje van Hertog Jan?

Lees ook deze artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *