Dit is de brute McLaren BP23: een driezitter en de snelste ooit!

Drie stoelen. Meer dan 391km/u. De McLaren F1-opvolger is er bijna en het lijkt een veelbelovende wagen te worden die de snelste ooit van het Britse merk moet worden, waarmee hij de wereldrecordsnelheid van 243 km/u in 1992 overtreft.

Voorlopig heeft hij de codenaam BP23. De prestatie van de auto werd bevestigd op de Geneva Motor Show door CEO Mike Flewitt, die ook onthulde dat de auto later in 2018 klaar zou zijn. De naam McLaren BP23 staat voor “bespoke, project two, three seater” en het zal de dezelfde iconische lay-out als de originele auto krijgen – een middenpositie met één stoel aan elke kant.

Interessant is dat de BP23 geen ongrijpbare Nürburgring-rondetijden najaagt zodra deze debuteert. Het nieuwe model zal in plaats daarvan een grote tourer zijn met meer kracht dan een 673 kW van een P1. De aandrijflijn wordt ook hybride aangedreven, waarschijnlijk gebruikmakend van de 720S twin-turbo 4.0-liter V8 gekoppeld aan elektromotoren.

Zodra de BP23 arriveert, zal deze naast de McLaren Senna plaatsnemen als onderdeel van de Ultimate-serie van het merk, wat betekent dat deze een echte naam heeft in plaats van het gebruikelijke alfanumerieke naambord van de Super Sport Series.

Interesse in de wagen? Dan ben je te laat. McLaren organiseert een privéshow van de auto voor slechts 106 mensen – van de 106 zijn het allemaal klanten die de auto al voor 1,7 miljoen euro hebben gekocht. Ka-ching!

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *